Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Taco's

Sandra Mahut

Verschijning: 06-03-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Taco's: het gerecht met een eigen feestdag

Uit: Taco's

21-04-2024 08:00 Rubriek: Review

Taco'sWist je dat de oorspronkelijke Mexicaanse taco's gewoon dubbelgevouwen maïstortilla's zijn en niet die harde schelpen die hier in de winkel liggen? Eigenlijk wel zo lekker, vind ik. 

Je kunt ze eenvoudig zelf maken en dat is echt leuk om te doen. Het is een makkelijk deegje en als je een tortillapers hebt is het helemaal een fluitje van een cent om perfecte rondjes te maken. Het hoeft overigens niet. Met een deegroller of tussen twee zware pannen gaat het ook prima. Zorg wel voor stukjes bakpapier om ertussen te doen, want het plakt wel een beetje. Zonder bakpapier krijg je de rondjes niet mooi van je ondergrond af. 

Het boek

Het boekje Taco's is er eentje uit de 'Chef het Zelf' serie van Uitgeverij Becht. Inmiddels zijn er vier titels en zijn er nog twee titels aangekondigd. Het zijn leuke, kleurrijke en handzame boekjes met prima recepten en het zijn ideale cadeautjes om weg te geven. De inhoudsopgave met kleine afbeeldingen van de gerechten geeft in één klap een goed overzicht van wat er allemaal aan recepten in het boekje te vinden zijn.

Maar liefst 21 taco recepten zijn opgenomen in het boek en je vindt er voor elk wat wils tussen. Taco's met vlees, vis en vegetarisch. Ook bijgerechten zijn opgenomen, zoals bijvoorbeeld pickles en guacamole. 

Ik probeerde drie recepten uit het boek, hieronder vind je linkjes naar de verschillende stukjes die ik daarover schreef.  Alle recepten klopten en waren eenvoudig te volgen. Het maken van de pickles moet je even plannen, want die moeten een tijdje staan voordat ze op hun lekkerst zijn.

De fotografie is kleurrijk en en vrolijk. Het is een genot om door dit boekje te bladeren en ik heb er met veel plezier uit gekookt.

In deze serie verschijnen in juni: 'Burgers' en 'Dumplings'. Eerder verschenen al 'Donuts', 'Bubble Tea' en 'Ramen'. 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Kabeljauw op je taco, why not? →

Krokant gebakken kabeljauw met een lekkere frisse yoghurtsaus op een taco. Het kan allemaal.

Tomatensaus, garnalen. Wat wil je nog meer? →

Onze persoonlijke favoriete taco uit het boekje 'Taco's' zijn die met tomatensaus, garnalen en guacamole.

Taco met gemarineerde zalm: lekker! →

Heerlijke taco's van maïstortilla's met in sojasaus en mirin gemarineerde zalmblokjes.

Alle blogs in de rubriek Review [47]

Recensie: Makkelijke Kerst →

27-11-2024 Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Recensie: Van de Plank →

23-11-2024 'Van de Plank' speelt volop in op de 'Grazing Boards' trend: Hoe stel je precies een mooi en lekker Grazing Board samen?

Recensie: A Very Vegan Christmas →

21-11-2024 Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Recept [52] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Sukadelapjes - draadjesvlees van oma →

Oma's draadjesvlees is een Hollands fenomeen. Sukade moet lang sudderen en het hele huis ruikt vervolgens naar vroeger.

Recept: Witlofschotel met gevulde eitjes →

Een klassieker met een twist: witlof, ham en kaas geserveerd met gevulde eitjes

Recept: Met char siu gelakte ham uit de oven →

Een prachtig hoofdgerecht voor op de kersttafel.

Getest [155] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Vanillevla →

Eén van de meest gegeten toetjes in Nederland: vanillevla! Maak het eens zelf, want dat is dubbellekker!

Getest: Stamppot rucola met gesmolten kaas →

Oerhollandse stammpot, maar niet met boerenkool of andijvie maar met rucola en dat maakt 'm lekker pittig.

Getest: Kippensoep →

Oerhollandse kippensoep naar recept van Rudolph van Veen.