Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

1 groente in de hoofdrol

Georgina Fuggle

Verschijning: 01-09-2017

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Een stressvrije maaltijd en een crowdpleaser

Uit: 1 groente in de hoofdrol

23-01-2024 00:00 Rubriek: Getest

Uit '1 Groente in de hoofdrol' komt dit recept voor geroosterde wortelgroenten. Je moet een liefhebber zijn van wortelgroenten, als dat zo is, is dit een heel fijn recept om vaak te gebruiken en veel mee te varieren.

Voor dit recept kun je eigenlijk alle wortelgroenten nemen die je lekker vindt. Helaas kon in geen meiknollen vinden toen ik dit ging maken. Ik verving ze door radijs, niet perse een succes helaas.

Weinig voorbereiding

De overige groenten op deze wijze bereid waren heerlijk. Ook hier geldt: korte voorbereiding, maar het moet wel een klein uurtje de oven in. Als je op tijd begint, heb je dus een stressvrije maaltijd en een crowdpleaser. Ik vermoed namelijk dat veruit de meeste mensen dit heerlijk zullen vinden. De schrijfster geeft bij het recept nog aanvullende tips en variaties. 

Lees de notities bij dit recept

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Warm of koud te eten salade met sperziebonen →

Sperziebonensalade met een stevige smaak van blauwaderkaasdressing. Lekker bij de barbecue!

Heerlijke aubergine-parmigiana →

Top lasagne voor vegetariërs of een dagje zonder vlees.

Meer dan 100 groenterecepten op 1 plek →

1 Groente in de Hoofdrol van Georgina Fuggle - groente, groente en nog eens groente.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.