Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Hartstikke mediterraan

Janine Jansen e.a.

Verschijning: 07-09-2018

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Gepocheerde roodbaars met pastinaken in mosterdsaus uit 'Hartstikke Mediterraan'

Uit: Hartstikke mediterraan

23-01-2024 00:00 Rubriek: Getest

Uit 'Hartstikke Mediterraan' maakte ik 'Gepocheerde roodbaars met pastinaken in mosterdsaus'. 

Roodbaars vinden was nog even een toestand. Mijn directe woonomgeving loopt niet over van de leuke en goede winkels op eetgebied helaas. We moesten ervoor op pad, maar uiteindelijk kon ik nog een stukje roodbaars vinden in een viswinkel op enige afstand.

De binding van de saus haal je uit de gepureerde aardappelen, die geven tijdens het koken immers zetmeel af. Bij mij bleef het wat dunnig, maar ik had dan ook geen kruimige maar vastkokers gebruikt. Die had ik nog in huis en wilde ik niet weggooien. Het kan net dat beetje verschil maken, maar voor de smaak maakt het niet uit.

De pastinaken bak je apart en voeg je op het laatst aan de saus toe. Heerlijk gerecht!

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Vlaamse mayonaise uit 'Hartstikke Mediterraan' →

Zelf mayo maken is een eitje met dit recept. Kijk op pagina 25.

Citroen-bosbessentaart uit 'Hartstikke Mediterraan' →

Een lekkere, zomerse taart. Stevig, maar met frisse smaken. Kijk op pagina

Vis in tajine uit 'Hartstikke Mediterraan' →

Een makkelijk en snel visgerecht. Kijk op pagina 91.

Lekker en gezond gaan hand in hand →

Hartstikke Mediterraan van Jansen & Jansen - Gezond koken uit de mediterrane keuken.

Review [45] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Getest [149] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith