Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

ERIE

Ria Waccary

Verschijning: 20-12-2023

Tekstone tekstproducties

Eenvoudig te bestellen bij:

Ajam Panggang Bumbu Ketjap uit 'Erie Recepten voor het Leven'

Uit: ERIE

11-02-2024 00:00 Rubriek: Getest

Deze fantastische kippendijtjes, maakte ik bij de Urap Campur. In dit gerecht zit wel degelijk een beetje pit (2 rode pepers en 4 groene rawits) maar de cominatie met de kokos uit het groentengerecht zorgt ervoor dat het behapbaar blijft. Let er dus op dat je dit gerecht slim combineert.

Je begint met het maken van de marinade en daar moet de kip minimaal twee uurtjes in 'badderen'. Dan gaan de kippendijen op een bakplaat en leg je ze onder de grill. 

Ik heb ze niet te dicht onder de grill gelegd, anders loop je het risico dat de buitenkant al helemaal lekker is en de binnenkant nog niet gaar. Kip moet nou eenmaal door en door gaar zijn voordat je het eet. Je kunt de plaat de laatste 5 minuten natuurlijk best wat dichter onder de grill schuiven voor een gegrild korstje.

De kip was heerlijk! Gelukkig niet zo pittig dat je niets anders meer proeft, maar precies goed.

De bereidingstijd staat op 2,5 uur. Twee uur marineren en een half uur onder de grill. Voor marineren geldt: hoe langer hoe beter, dus doe dat vooral wanneer het je uitkomt. Mijn kip heeft iets langer dan een half uur onder de grill gelegen, maar dat was waarschijnlijk nodig omdat de schaal er niet direct onder stond, maar iets lager. Kippendijen drogen gelukkig niet snel uit. Gebruik je filet, dan loop je het risico op droog vlees.

Ook weer een eenvoudig recept dat voor iedereen goed te doen is. 

 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Erie Recepten voor het leven →

Heerlijk Indisch koken zonder veel poespas en het meeste is voor iedere thuiskok te doen.

Indische macaroni uit 'Erie Recepten voor het leven' →

Macaroni ovenschotel op z'n Indisch, lekker! Terug te vinden op pagina 66.

Urap Campur uit 'Erie Recepten voor het leven' →

Gemengde groenten naar eigen voorkeur, met gekruide kokos. Terug te vinden op pagina 52.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.