19-03-2024 00:00 Rubriek: Getest
Dit gerecht is afkomstig uit de Hindoestaans Surinaamse gemeenschap. Een ideale hap om mee te nemen als lunch of voor een picknick.
Bijzondere ingrediënten
Paneer was helaas niet te vinden in mijn woonplaats, dus ik heb de paneer vervangen door halloumi. Halloumi is iets zouter van smaak, maar daar houd ik wel van, dus geen probleem. Judith Cyrus gebruikt ghee in dit recept om mee te bakken. Dit kunt je tegenwoordig goed krijgen in de supermarkt, het zit meestal in een potje. Ghee is een soort geklaarde boter. Je kunt eventueel ook boter gebruiken dus.
De vulling
Er gaat 500 gram spinazie in dit recept, waar natuurlijk qua volume niet veel van overblijft. De smaakcombinatie van de kaas met de spinazie is erg goed. De spinazievulling bevat verder lekker veel kruiden en specerijen. Als je wel eens vaker 'van over de grens' kookt zul je het meeste wel in huis hebben.
Het vouwen van de rotirol
Hoe je de rol precies vouwt staat omschreven op pagina 139. In het filmpje hieronder doet iemand het je voor met wraps, maar het komt op hetzelfde neer.
Deze rotirollen vielen bij ons goed in de smaak. Uitgesproken smaak en lekker vullend. Op het rollen moet ik nog wel even oefenen.