Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Toespijs

Judith Cyrus

Verschijning: 16-11-2023

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Uit het vuistje: Rotirol met lekkers

Uit: Toespijs

19-03-2024 00:00 Rubriek: Getest

Dit gerecht is afkomstig uit de Hindoestaans Surinaamse gemeenschap. Een ideale hap om mee te nemen als lunch of voor een  picknick. 

Bijzondere ingrediënten

Paneer was helaas niet te vinden in mijn woonplaats, dus ik heb de paneer vervangen door halloumi. Halloumi is iets zouter van smaak, maar daar houd ik wel van, dus geen probleem. Judith Cyrus gebruikt ghee in dit recept om mee te bakken. Dit kunt je tegenwoordig goed krijgen in de supermarkt, het zit meestal in een potje. Ghee is een soort geklaarde boter. Je kunt eventueel ook boter gebruiken dus.

De vulling

Er gaat 500 gram spinazie in dit recept, waar natuurlijk qua volume niet veel van overblijft. De smaakcombinatie van de kaas met de spinazie is erg goed. De spinazievulling bevat verder lekker veel kruiden en specerijen. Als je wel eens vaker 'van over de grens' kookt zul je het meeste wel in huis hebben.

Het vouwen van de rotirol

Hoe je de rol precies vouwt staat omschreven op pagina 139. In het filmpje hieronder doet iemand het je voor met wraps, maar het komt op hetzelfde neer.

 

Deze rotirollen vielen bij ons goed in de smaak. Uitgesproken smaak en lekker vullend. Op het rollen moet ik nog wel even oefenen.

 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Kleurrijke en smaakvolle Creools-Caribische gerechten →

Het tweede kookboek van Judith Cyrus brengt ons ruim honderd Creools- Caribische gerechten om je vingers bij af te likken

Pindasoep met discussie over taugé →

Pindasoep uit '+Toespijs' van Judith Cyrus. Er bestaan vele variaties, deze is een crowdpleaser.

Sperziebonen met een exotische twist →

Sperziebonen met pinda-kokos crumble uit Toespijs van Judith Cyrus; boontjes met een tropisch tintje en een lekkere bite.

Slappe zoeteaardappelfriet met lekkere aioli →

Zoete aardappelfrites met zware bonen aioli uit 'Toespijs' van Judith Cyrus. Smaak prima, maar helaas niet lekker knapperig.

Een lekker mals kippetje →

Gekruide kip met amandelen uit 'Toespijs' en waarom Surinamers hun kip wassen.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.