Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Cocktails

Tess Posthumus

Verschijning: 15-08-2019

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Espresso Martini; shaken or stirred?

Uit: Cocktails

23-03-2024 07:30 Rubriek: Getest

De espresso martini is bedacht in de jaren '80 in Brasserie Soho in Londen. Het is een koude koffiecocktail met espresso, vodka, koffielikeur en suikersiroop.

Ik houd erg van koffie, maar van dingen met koffiesmaak dan weer niet zo heel erg. Toch wilde ik deze eens proberen. 

Op mijn verjaardag kreeg ik een cocktailset en het boek van Tess Posthumus en daar staat een recept voor espresso martini in!

Bereiden

Het bereiden is een peuleschilletje. Zorg dat alles goed koud is, gooi het in de shaker en shake zo hard als je kunt (shaken dus, niet stirren). Hoe harder je shaket hoe steviger de schuimlaag en hoe beter je mokkaboontjes blijven liggen. Bij mij floepte vlak voordat ik de foto schoot het boontje door het schuim, nog even oefenen dus.

De smaak

De smaak is erg goed, deze ga ik vast vaker maken. De koffiesmaak zit er goed in, maar het wijkt voldoende af van gewone koffie om bij mij door de keuring te komen. Lekker drankje! 

 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Ontdek de magische wereld van het mixen →

In 'Masterclass Cocktails' geeft Tess Posthumus je een kijkje in haar keuken met heerlijke recepten voor thuis.

Scene: rokerig jazzcafé en een Old Fashioned →

In 'cocktails' van Tess Posthumus staan alle klassiekers. Ook de Old Fashioned, het favoriete drankje van Don Draper.

De zon in een glas: Mimosa →

Een klassieker uit Cocktails van Tess Posthumus: mimosa, een heerlijke cocktail voor een zonnige dag.

Review [49] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recensie: Makkelijke Kerst →

Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Lijstjes [1] →

Getest [157] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Risotto met gerookte schelvis en prei →

Een totaal nieuwe twist aan risotto. Verrassend lekker!

Getest: Gratin van ham en gerookte schelvis →

Warme winterkost: gratin met ham en gerookte schelvis.

Getest: Vanillevla →

Eén van de meest gegeten toetjes in Nederland: vanillevla! Maak het eens zelf, want dat is dubbellekker!

Recept [55] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: In wodka gestoofde vijgen en pruimen met kardemomroom →

De vijgen en pruimen worden gestoofd in wodka, waardoor hun smaak intensiever wordt. De kardemomroom voegt een warme, romige toets toe, wat dit gerecht tot een verwarmend winterdessert maakt.

Recept: Omgekeerde pecan-perentaart met cranberry's →

Deze verwarmende taart heeft een rijke vulling van peren en pecannoten. Perfect voor koude winterdagen, met een geur die de gezelligheid van het seizoen oproept.

Recept: Uien-cidersoep met smeltende camembert →

Cider is een zeer ondergewaardeerd drankje. In dit recept is het verwerkt in Franse uiensoep!

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?