02-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen; voorbereiding 30 minuten; kooktijd 20 minuten
Spaghetti alla Carbonara
Ingrediënten:
- 25 gram boter
- 100 gram pancetta, in blokjes
- 1 teen knoflook
- 350 gram spaghetti
- 2 eieren, losgeklopt
- 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 40 gram pecorino, geraspt
- zout en peper
Bereiding:
Smelt de boter, doe er de pancetta en knoflook bij en bak tot de knoflook bruin wordt; gooi hem weg. Kook de spaghetti in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze bij de pancetta. Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van de parmezaan, de helft van de pecorino en wat peper door de spaghetti. Roer goed: de eieren moeten zich hechten aan de pasta. Roer er de rest van de kaas door en dien het gerecht op.
Categorieën: hoofdgerecht, warm