Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Zilveren Lepel - Pasta

Meerdere auteurs

Verschijning: 14-08-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Spaghetti Carbonara

Uit: De Zilveren Lepel - Pasta
Een cadeautje van: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

02-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen; voorbereiding 30 minuten; kooktijd 20 minuten

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti Carbonara

Ingrediënten:

  • 25 gram boter
  • 100 gram pancetta, in blokjes
  • 1 teen knoflook
  • 350 gram spaghetti
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 40 gram pecorino, geraspt
  • zout en peper

Bereiding:

Smelt de boter, doe er de pancetta en knoflook bij en bak tot de knoflook bruin wordt; gooi hem weg. Kook de spaghetti in een grote pan water met zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze bij de pancetta. Haal de pan van het vuur en roer de eieren, de helft van de parmezaan, de helft van de pecorino en wat peper door de spaghetti. Roer goed: de eieren moeten zich hechten aan de pasta. Roer er de rest van de kaas door en dien het gerecht op.

Categorieën: hoofdgerecht, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Getest: Taglierini met gerookte zalm, tomaat en roomsaus →

Weer een topper uit de Zilveren Lepel Pasta. Een perfecte smaakcombinatie van gerookte zalm en tomaten.

Getest: spaghettini met mozzarella en ansjovis →

Als je houdt van de uitgesproken smaak van ansjovis, dan is dit een recept voor jou!

Getest: Ravioli met een vulling van groente en kaas →

Een heerlijke zondagmiddagklus voor mensen die graag knutselen met eten: verse gevulde pasta maken.

Alle blogs in de rubriek Recept [31]

Recept: Rijstkom met gemberkip →

19-09-2024 Een soep met de vurige frisheid van gember die in een mum van tijd op tafel staat.

Recept: Toscaanse kip met aardappel →

18-09-2024 De combinatie van zongedroogde tomaten, verse basilicum en olijven zorgen voor een mediterraan gevoel.

Recept: Risotto Carbonara →

17-09-2024 Het is natuurlijk een beetje verboden omdat het helemaal niet zo 'hoort' maar als je boze Italianen durft te riskeren, maak dan deze risotto!

Getest [134] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gebakken saffraan-erwtenrisotto →

Op zoek naar een snelle en makkelijke manier om een lekkere risotto te maken? Gebruik je oven!

Getest: Opgeklopte fetadip met 3 ingrediënten →

De geklopte fetadip hype van een paar jaar geleden had ik een gemist, maar het blijkt een perfect dipje voor een feestje!

Getest: Zalm met kruidige crème fraîche en gezouten komkommer →

Een prachtig hoofdgerecht voor een etentje. Makkelijk te maken en snel klaar.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Review [37] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Budget Vegan →

De vegan lifestyle is niet de meest goedkope manier van leven. Dit boek helpt je de kosten onder controle te houden.

Recensie: Eén pan, één portie →

Recepten zijn bijna altijd voor 4 of meer eters. Eén pan, één portie is er voor de solokoks.

Recensie: Oogsten en Bewaren →

Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?