Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Zilveren Lepel - Pasta

Meerdere auteurs

Verschijning: 14-08-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes

Uit: De Zilveren Lepel - Pasta
Een cadeautje van: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

03-09-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen; voorbereidingstijd 30 minuten; kooktijd 1 uur

Rigatoni met gehaktballetjes

Ingrediënten:

  • 300 gram gehakt van rund of varken
  • 1 takje verse bladpeterselie, fijngehakt
  • 1/2 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngehakt
  • 1 klein takje verse rozemarijn, fijngehakt
  • 4 dl passata
  • 350 gram rigatoni
  • 25 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper

Bereiding:

Meng het gehakt in een kom met de peterselie en knoflook en voeg dan het ei met zout en peper naar smaak toe. Maak er kleine balletjes van, bestuif ze met bloem en houd ze apart. Verhit de olie in een pan, voeg de ui, selderij, wortel en rozemarijn toe en bak ze 5 minuten op laag vuur; roer af en toe. Doe er dan de gehaktballetjes bij en zet het vuur wat hoger. Bak de balletjes rondom lichtbruin en doe er de passata met wat zout bij. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat alles 40 minuten pruttelen; roer af en toe. Kook intussen de rigatoni in een grote pan water met wat zout beetgaar, laat ze uitlekken en doe ze in de pan met de balletjes. Roer goed en warm het gerecht 2 minuten door. Doe het in een warme schaal en bestrooi het met de kaas.

Categorieën: hoofdgerecht, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Getest: Taglierini met gerookte zalm, tomaat en roomsaus →

Weer een topper uit de Zilveren Lepel Pasta. Een perfecte smaakcombinatie van gerookte zalm en tomaten.

Getest: spaghettini met mozzarella en ansjovis →

Als je houdt van de uitgesproken smaak van ansjovis, dan is dit een recept voor jou!

Getest: Ravioli met een vulling van groente en kaas →

Een heerlijke zondagmiddagklus voor mensen die graag knutselen met eten: verse gevulde pasta maken.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →