16-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Zijn champignonkroketten niet vegetarisch? Nee, hoewel je dat wel zou denken. Voor het laten opstijven van de vulling gebruik je namelijk gelatineblaadjes en gelatine wordt gemaakt van dierlijk materiaal, waaronder botten. Als je vegetariër bent zou ik deze daarom niet maken. In het boek staan ze wel onder 'veggie kroketjes' dus dat klopt niet helemaal.
Ze zijn wel erg lekker. Ik had nog wat potjes gedroogde paddenstoelen staat, die ik uit Frankrijk heb meegenomen. Dus die heb ik laten wellen en gebruikt in de vulling. Ze waren heel erg lekker!
Het recept
Dit recept is helder geschreven en door het stap voor stap te volgen kan er eigenlijk niets misgaan. Ik merkte al dat ik er wat meer handigheid in kreeg na het maken van de kaaskroketten en de aardappelkroketten. Ook hiervoor moet je even wat tijd uittrekken. Maak de ene dag de vulling en maak ze de andere dag af. Bak wat je meteen gaat eten en doe de rest in de vriezer.
Invriezen
Als je de kroketten gaat invriezen is het handig om ze van elkaar te scheiden door ze te omwikkelen met stukjes bakpapier. Dan plakken ze niet aan elkaar vast en kun je ze ingevroren en wel zo de frituur ingooien.
Frituurpan
Heb je geen frituurpan, overweeg dan de aanschaf van deze leukerd:
Hij is klein en kan op je (inductie)kookplaat. Ben je klaar met frituren? Dan kan hij zo de vaatwasser in. Niet duur en erg handig als je met z'n tweeën bent. Hij is denk ik wat te klein voor een gezin.