Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Kroket

Stuff'd

Verschijning: 11-10-2023

Lannoo N.V., Uitgeverij

Eenvoudig te bestellen bij:

Champignonkroket: lijkt vega, maar is het niet

Uit: Kroket

16-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

ChampignonkrokettenZijn champignonkroketten niet vegetarisch? Nee, hoewel je dat wel zou denken. Voor het laten opstijven van de vulling gebruik je namelijk gelatineblaadjes en gelatine wordt gemaakt van dierlijk materiaal, waaronder botten. Als je vegetariër bent zou ik deze daarom niet maken. In het boek staan ze wel onder 'veggie kroketjes' dus dat klopt niet helemaal.

Ze zijn wel erg lekker. Ik had nog wat potjes gedroogde paddenstoelen staat, die ik uit Frankrijk heb meegenomen. Dus die heb ik laten wellen en gebruikt in de vulling. Ze waren heel erg lekker!

Het recept

Dit recept is helder geschreven en door het stap voor stap te volgen kan er eigenlijk niets misgaan. Ik merkte al dat ik er wat meer handigheid in kreeg na het maken van de kaaskroketten en de aardappelkroketten. Ook hiervoor moet je even wat tijd uittrekken. Maak de ene dag de vulling en maak ze de andere dag af. Bak wat je meteen gaat eten en doe de rest in de vriezer. 

champignonkroket

Invriezen

Als je de kroketten gaat invriezen is het handig om ze van elkaar te scheiden door ze te omwikkelen met stukjes bakpapier. Dan plakken ze niet aan elkaar vast en kun je ze ingevroren en wel zo de frituur ingooien.

Frituurpan

Heb je geen frituurpan, overweeg dan de aanschaf van deze leukerd:


Japanse frituurpan Hij is klein en kan op je (inductie)kookplaat. Ben je klaar met frituren? Dan kan hij zo de vaatwasser in. Niet duur en erg handig als je met z'n tweeën bent. Hij is denk ik wat te klein voor een gezin.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Kroketten in alle soorten en maten →

Toegegeven: ik moest even een drempel over, maar toen ik eenmaal was begonnen maakte ik de lekkerste kroketten.

Iedereen lust dit: aardappelkroketjes →

Is er iemand en Nederland waarbij aardappelkroketjes niet op de kersttafel staan?

Kaaskroketten uit eigen keuken →

Zelf kroketten maken is veel minder 'gedoe' dan ik dacht. Het is een heerlijk knutselen-met-eten-klusje.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Recept [59] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.