Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Zilveren Lepel - Chocolade

Meerdere auteurs

Verschijning: 21-03-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Chocoladekoekjes met barstjes

Uit: De Zilveren Lepel - Chocolade

30-04-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Gecraqueleerde chocoladebiscottiHad ik al eens gezegd dat ik niet zo'n bakker ben? Ik geloof het wel hè?

Deze koekjes waren gelukkig niet moeilijk om te maken en waren erg lekker.

Hier gaat geen chocolade in, maar cacaopoeder en dat maakt het een stuk makkelijker te handelen. Chocolade is nou eenmaal een erg ingewikkeld product om mee te werken. 

Van het deeg maak je balletjes. Die balletjes rol je weer door de poedersuiker en die leg je dan op een bakplaat. De bakplaat gaat in de oven en na 10 minuten heb je heerlijke chocoladekoekjes waar je hele huis lekker van gaat ruiken.

Wel even opletten dat de bolletjes op de bakplaat voldoende ruimte hebben om uit te zetten. Als je ze te dicht op elkaar legt, krijgt je siamese-meerling-koekjes. 

Gecraqueleerde chocoladebiscotti

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Verticale Chocolade-Pistachetaart →

Wat een plaatje is deze taart. Ga met die recept aan de slag? Ik ben benieuwd naar je creatie. Stuur je me een foto?

Het Chocoladezusje van De Zilveren Lepel serie →

Prachtig boek zonder veel opsmuk, zoals we van de hele Zilveren Lepel serie gewend zijn.

Chocoladetaart uit de koelkast met ... wasabi! →

Ik koos dit recept om te testen, want: wasabi in een chocoladetaart? Maar wasabi blijkt dus heel goed te combineren met pure chocolade.

Rijke chocolademousse met Italiaanse meringue →

Een heerlijke mousse, waar je wel even ruimte voor moet laten. Rijk en vol van smaak.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.