28-05-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest
Roomhoorntjes waren vroeger als kind mijn favoriete gebakjes, naast kwarktaart.
Als vroeger op een verjaardag de schaal rondging (en de kinderen altijd pas als laatste mochten kiezen!) bleef er zelden of nooit een roomhoorntje over, want werkelijk iedereen vindt dit lekker.
Het leek me leuk ze eens zelf te maken. Ik gebruikte daarvoor deze roomhoornpennen. Je hoeft ze niet persé te hebben trouwens, je kunt ook zef iets in elkaar knutselen met alufolie.
In Het Bakmanifest van Silvia Konior staat het recept voor roomhoorntjes van zelfgemaakt bladerdeeg en zelfgemaakte banketbakkersroom. Zelf bladerdeeg maken ging me wat te ver, dus ik heb een kant en klare rol gekocht.
De banketbakkersroom wordt vermengd met slagroom, in een spuitzak gedaan en in de hoorntjes gespoten.
Of het recept voor bladerdeeg klopt kan ik je niet vertellen, want dat heb ik dus niet zelf gemaakt. De banketbakkersroom is heerlijk en heeft een mooie dikte volgens het recept van Sylvia.
Twee dingetjes vind ik jammer in dit recept: in de tekst staat: 'bestrijk het deeg met losgeklopt eidooier en strooi er parelsuiker op.' Parelsuiker staat niet in de ingrediëntenlijst en had ik dus ook niet gekocht. Het gaat ook met gewone suiker, maar toch ... beetje jammer.
Het tweede puntje is de temperatuur van de oven. Er staat: 'Bak ze 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven', maar ik lees nergens op welke temperatuur. Ik heb ze gebakken op 200 °C en dan maar 20 minuten. Toen waren ze mooi gaar en knapperig.