Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Maaltijdsalades

Emily Ezekiel

Verschijning: 18-06-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Tuinbonen-erwtensalade met burrata

Uit: Maaltijdsalades

04-07-2024 07:25 naar notities Rubriek: Getest

Maaltijdsalades zijn dé manier om veel groente te eten. Dit recept leent zich erg goed voor variaties en restverwerking van wat je nog in de koelkast hebt liggen. Ik heb me strak aan het recept gehouden, maar dat hoeft natuurlijk niet. In dit recept zitten doperwten en tuinbonen. Verder kruiden (voor een deel kwamen ze bij mij uit eigen tuin), verschillende soorten sla en een kruidige, iets pittige dressing. 

Zelfgemaakte croutons zijn een crowdpleaser. Het is altijd een goed idee om die zelf vers te maken. Kleine moeite, groots effect. Ik was iets uitgeschoten met het zout, maar in combinatie met de burrata is dan dan eigenlijk wel weer heel erg lekker. Burrata is een verse Italiaanse kaas die voor een deel uit mozzarella bestaat. Op de site van Foodies Magazine vindt je meer informatie over burrata: Wat is burrata en wat kun je ermee?

Tuinbonen-erwtensalade met burrata

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Maaltijdsalades →

Een boek vol originele maaltijdsalades ingedeeld per seizoen. Een heel handig boek om in de kast te hebben.

Getest: Gepocheerde kipsalade met lente-ui en rijst →

Gepocheerde kip met wat pit en groente in een lekkere Oosterse dressing, geserveerd op jasmijnrijst.

Getest: Een soort salade Niçoise met dijondressing →

Maaltijdsalade zijn altijd een goed idee. Je kunt er alle kanten mee op en het is meestal eenvoudig te maken.

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.