Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Simply Jamie

Jamie Oliver

Verschijning: 26-09-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Megamakkelijk maisbrood

Uit: Simply Jamie
Een cadeautje van: VBK Media

15-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 12 / voorbereiding 11 minuten / baktijd 30 minuten

Maisbrood

Ingrediënten:

  • 325 g mais uit blik 
  • 215 g gesneden jalapeño’s uit een potje
  • 300 g hüttenkäse
  • 100 ml halfvolle melk
  • 300 g maismeel
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 volle tl bakpoeder
  • 4 grote eieren
  • 1 bosje lente-uitjes 
  • 100 g cheddar of Goudse kaas
olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Doe de mais en jalapeño’s (met vocht en al) met de hüttenkäse, melk en het maismeel, bakmeel en bakpoeder in een grote kom en breek de eieren erboven.
  2. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes en doe ze erbij. Snijd de kaas fijn en voeg het grootste deel toe, voeg 6 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe en meng alles goed.
  3. Doe het mengsel in een ovenbestendige koekenpan van 30 cm met antiaanbaklaag, verdeel het over de bodem en strijk de bovenkant glad. Strooi de rest van de kaas erover, sprenkel er een beetje olie over en zet de pan 30 minuten in de oven, of tot het brood mooi gerezen en goudbruin is. 
  4. Eet het brood warm, vers uit de oven, of laat afkoelen, pak het goed in en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.

Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro

Categorieën: bijgerecht, bakken hartig

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recept: Kip in broodsaus uit de oven →

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.