Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Simply Jamie

Jamie Oliver

Verschijning: 26-09-2024

VBK Media

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Megamakkelijk maisbrood

Uit: Simply Jamie
Een cadeautje van: VBK Media

15-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 12 / voorbereiding 11 minuten / baktijd 30 minuten

Maisbrood

Ingrediënten:

  • 325 g mais uit blik 
  • 215 g gesneden jalapeño’s uit een potje
  • 300 g hüttenkäse
  • 100 ml halfvolle melk
  • 300 g maismeel
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 volle tl bakpoeder
  • 4 grote eieren
  • 1 bosje lente-uitjes 
  • 100 g cheddar of Goudse kaas
olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Doe de mais en jalapeño’s (met vocht en al) met de hüttenkäse, melk en het maismeel, bakmeel en bakpoeder in een grote kom en breek de eieren erboven.
  2. Maak de lente-uitjes schoon, snijd ze in dunne ringetjes en doe ze erbij. Snijd de kaas fijn en voeg het grootste deel toe, voeg 6 eetlepels olijfolie en een flinke snuf zeezout en zwarte peper toe en meng alles goed.
  3. Doe het mengsel in een ovenbestendige koekenpan van 30 cm met antiaanbaklaag, verdeel het over de bodem en strijk de bovenkant glad. Strooi de rest van de kaas erover, sprenkel er een beetje olie over en zet de pan 30 minuten in de oven, of tot het brood mooi gerezen en goudbruin is. 
  4. Eet het brood warm, vers uit de oven, of laat afkoelen, pak het goed in en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.

Uit: Simply Jamie
Auteur: Jamie Oliver
Foto: David Loftus
Prijs: 29,99 euro

Categorieën: bijgerecht, bakken hartig

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recept: Kip in broodsaus uit de oven →

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Lijstjes [1] →

Recept [36] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel

Getest [140] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Getest: Pasta met geroosterde paprika uit een pot →

Een zeer zomerse pastasaus, die ik een vloek en een zucht op tafel staat.

Getest: Romige Pasta met gebakken champignons en spruitjes →

Simpele champignons en simpele spruitjes in een heerlijke romige pasta.

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Review [40] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Recensie: Last Minute Dinners →

Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.