Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het vega slowcookerboek

Sabine Koning

Verschijning: 28-08-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Jackfruit rendang

Uit: Het vega slowcookerboek

18-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest

Jackfruit is een tropische vrucht die door vegetariërs en veganisten graag als vleesvervanger wordt gebruikt. Niet voor de voedingswaarden want die vervangen niet de voedingswaarden van vlees niet, maar meer om de structuur. Het heeft namelijk een stevige, draadjesachtige structuur.

Jackfruit van rendang

Heel veel gerechten zijn goed vegetarisch te maken, maar rendang is er zo eentje .... onvervangbaar. In het Vega Slowcooker Boek van Sabine Koning staat een vega rendang van jackfruit, bereid in de slowcooker. 

Is het rendang? Nee, je moet het niet willen vergelijken. De smaak van vlees is in rendang onvervangbaar. De jackfruit houdt wel goed de draadjesvlees structuur vast en geeft daarom wel een vergelijkbaar mondgevoel. Maar rendang? Nee. Is het lekker? Zeker wel!

Jackfruit heeft van zichzelf niet veel smaak. In het recept uit het boek is geen zout toegevoegd, maar bij het proeven had het echt wel een beetje zout nodig. Dat heb ik daarom nog toegevoegd. 

We hadden een restje dat we de volgende dag hebben opgewarmd en daar hebben we een scheutje ketjap door gedaan. Ook lekker!

Redang van jackfruit

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat →

Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker

Recept: Dan Dan Noedelsoep →

Je slowcooker leent zich uitstekend voor het maken van soep. Probeer vooral deze Dan Dan Noedelsoep eens.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?