Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het vega slowcookerboek

Sabine Koning

Verschijning: 28-08-2024

Gottmer Uitgevers Groep b.v.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Dan Dan Noedelsoep

Uit: Het vega slowcookerboek
Een cadeautje van: Gottmer Uitgevers Groep b.v.

19-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen

Dan Dan Noedelsoep

INGREDIËNTEN:

Bouillon

  • 3 el tahin
  • 1 el sojasaus
  • 1 el chiliolie
  • 2 el crispy chiliolie (van Lao Gan Ma)
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el zwarte azijn (optioneel)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 bosuitjes, in ringen
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 2 tl kristalsuiker
  • 500 ml water

En verder

  • 500 g vegagehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el donkere sojasaus
  • 200 g mihoen

Toppings

  • 2 bosuitjes, in ringen
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE

Doe alle ingrediënten voor de bouillon in de pot van de slowcooker. Roer goed door en laat de bouillon minimaal 4 uur op low trekken. Langer is altijd beter, want: meer smaak!

Bak, als je bijna wilt gaan eten, het vegagehakt met de knoflook en sojasaus in een koekenpan tot het vegagehakt plakkerig is.

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de mihoen over diepe borden.

Schep de bouillon over de mihoen en verdeel het vegagehakt over de kommen. Garneer met verse bosuitjes en geroosterde sesamzaadjes.

Foto en recept: Sabine Koning
Uit: Het Vega Slowcookerboek
Prijs: 22,99 euro

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Het Vega Slowcooker Boek →

Dé grote vraag na het verschijnen van Het Slowcookerboek: kan slowcooken ook vegetarisch? Ja dus!

Recept: Rucolastamppot met zongedroogde tomaat →

Een heerlijke stamppot combinatie uit de slowcooker

Getest: Jackfruit rendang →

Goede rendang is onvervangbaar. Rendang van Jackfruit moet je dan ook zien als een op zichzelf staand gerecht.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.