25-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept
Voor 4 personen / 30 minuten
INGREDIËNTEN
- 250 g doperwten (diepvries)
- 1 kg vastkokende krieltjes, gehalveerd, kleintjes heel gelaten
- 200 g zijden tofu (o.a. verkrijgbaar bij de toko)
- 15 g dille, grofgehakt
- 2 el (extra vergine) olijfolie
- 2 tl Franse mosterd
- 150 g babyspinazie of wilde spinazie
- 3-4 bosuitjes, in schuine ringetjes
BEREIDINGSWIJZE
Breng een grote kom pan met lichtgezouten water aan de kook en zet een kom met ijswater klaar. Voeg de doperwten aan de pan toe, blancheer ze 1 minuut en schep met een schuimspaan in de kom met ijswater om het garingsproces te stoppen. Voeg de krieltjes aan de pan met kokend water toe en kook ze in 12 tot 15 minuten gaar. Giet af en laat 5 minuten droogstomen.
Maak intussen de dressing: Maal de tofu, dille, wittewijnazijn, olijfolie, mosterd, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper in de keukenmachine of met de staafmixer fijn.
Giet de doperwten af en meng ze in een grote saladeschaal met de krieltjes, spinazie, bosui en dressing. Serveer lauwwarm of (mijn voorkeur) op kamertemperatuur.
Uit: Heilig Boontje
Receptuur en foto's: Joeri Veul
Uitgever: Good Cook
Prijs: 24,95 euro
Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, lunch