Uit de keuken van Cookboogle

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Heilig Boontje

Joeri Veul

Verschijning: 15-10-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Groene krieltjessalade met frisse dilledressing

Uit: Heilig Boontje
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

25-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen / 30 minuten

Groene krieltjessalade met frisse dilledressing

INGREDIËNTEN

  • 250 g doperwten (diepvries)
  • 1 kg vastkokende krieltjes, gehalveerd, kleintjes heel gelaten
  • 200 g zijden tofu (o.a. verkrijgbaar bij de toko)
  • 15 g dille, grofgehakt
  • 2 el (extra vergine) olijfolie
  • 2 tl Franse mosterd
  • 150 g babyspinazie of wilde spinazie
  • 3-4 bosuitjes, in schuine ringetjes

BEREIDINGSWIJZE

Breng een grote kom pan met lichtgezouten water aan de kook en zet een kom met ijswater klaar. Voeg de doperwten aan de pan toe, blancheer ze 1 minuut en schep met een schuimspaan in de kom met ijswater om het garingsproces te stoppen. Voeg de krieltjes aan de pan met kokend water toe en kook ze in 12 tot 15 minuten gaar. Giet af en laat 5 minuten droogstomen. 

Maak intussen de dressing: Maal de tofu, dille, wittewijnazijn, olijfolie, mosterd, 1/2 theelepel zout en 1/4 theelepel peper in de keukenmachine of met de staafmixer fijn. 

Giet de doperwten af en meng ze in een grote saladeschaal met de krieltjes, spinazie, bosui en dressing. Serveer lauwwarm of (mijn voorkeur) op kamertemperatuur.

Uit: Heilig Boontje
Receptuur en foto's: Joeri Veul
Uitgever: Good Cook
Prijs: 24,95 euro

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht, lunch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Heilig Boontje →

Peulvruchten zijn zeer gezond en in dit boek vind je veel originele recepten om ze te bereiden.

Recept: Rocky Road →

Chocola met knapperige vulling van dubbel geroosterde kikkererwten.

Getest: Geroosterde rode kool met edamame-wasabipuree →

Een hele bijzondere smaakcombinatie en de rode kool is echt top op deze manier.

Getest: Doperwten-pastinaaksoep met waterkersolie →

Een goed vullende en gezonde maaltijdsoep.

Getest: Orzo met romige spinaziesaus →

Makkelijk en snel voor doordeweek en nog voedzaam en gezond ook.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Lijstjes [1] →

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.