26-10-2024 07:30 naar notities Rubriek: Recept
16 porties / 15 minuten + 1,5 uur wachttijd
INGREDIËNTEN
- 200 g pure chocolade met hazelnoten, in stukjes
- 200 g pure chocolade (70%), in stukjes
- 125 g dubbelgeroosterde kikkererwten (bv. van Miras, o.a. Albert Heijn of Turkse winkel)
- 100 g (vegan) mini-marshmallows of standaard marshmallows in stukjes geknipt
- 75 g gedroogde cranberry's
- 2 el agave- of johannesbroodsiroop of honing
BEREIDINGSWIJZE
Bekleed een bakblik of ovenschaal (ca. 18 x 18 cm) met bakpapier.
Houd een paar stukjes chocolade (pure chocolade zonder hazelnoten) en een flinke opscheplepel in totaal van de kikkererwten, marshmallows en cranberry's apart voor de garnering. Smelt de rest van de chocolade met de agave- of johannesbroodsiroop of honing en 1/8 theelepel zout in een grote hittebestendige kom au bain-marie boven een pan met een laagje heet water. Laat 5 minuten afkoelen.
Schep de kikkererwten, marshmallows en cranberry's door de gesmolten chocolade. Schep in het bakblik en druk stevig aan met een spatel. Bestrooi met de apart gehouden ingrediënten en tik een paar keer met het bakblik hard op het werkblad zodat de topping wat in de chocolade zinkt.
Zet de rocky road voor ten minste 1,5 uur in de koelkast op op te stijven.
Snijd de rocky road met een scherp broodmes in 16 stukken.
Uit: Heilig Boontje
Receptuur en foto's: Joeri Veul
Uitgever: Good Cook
Prijs: 24,95 euro
Categorieën: snack, bakken zoet