14-03-2024 00:00 Rubriek: Getest
Eigenlijk is dit een zomergerecht en komt het begin augustus op tafel als in de supermarkten de hoedjes en kleedjes met kreeften erop verschijnen. De Zweden eten dan met z'n allen buiten en organiseren een crayfishparty.
Als alternatief voor de rivierkreeftjes wordt aangeraden kleine garnalen te gebruiken en dat heb ik dan ook gedaan. En daarmee kun je dit gerecht het hele jaar door eten. Sterker nog: ik zou dit niet zo gauw maken in de zomer, want het is een behoorlijk zwaar gerecht.
Je bakt eerst de pannenkoeken en vervolgens maak je de vulling. Pannenkoeken zijn al behoorlijk zwaar, maar de vulling op basis van een roux met room mag er ook zijn. De vulling bevat verder cantharellen en rivierkreeftjes (of garnalen). De pannenkoeken rol je gevuld en wel op en vervolgens gaat er nog wat kaas over en gaat het in de oven.
Heerlijk gerecht. En maak je het voor twee personen, dan kun je er echt twee keer van eten. De enige kanttekening die ik heb bij dit recept is de bereidingstijd. Ik vind 30 minuten erg optimistisch. Al met al ben ik er ongeveer een uurtje mee bezig geweest.