Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het lekkerste uit Zweden

Ingrid Hofstra

Verschijning: 16-01-2024

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Perfect voor beginnende broodbakkers: Karnemelkbrood

Uit: Het lekkerste uit Zweden

12-03-2024 00:00 Rubriek: Getest

Een perfect brood voor de beginnende broodbakker. Je hoeft namelijk niet te kneden en het deeg hoeft niet te rijzen. Mengen, bakblik in en bakken maar.

Je kunt met dit brood eindeloos variëren. De basis is van bloem, roggemeel, havervlokken en karnemelk. Met de noten, zaden en met het gedroogde fruit kun je je eigen smaak volgen. 

Ik heb me bijna helemaal aan het recept gehouden en gebruikte zonnebloempitten en pompoenpitten. De rozijen heb ik weggelaten want er is eigelijk maar één ding dat ik echt niet lekker vind: rozijnen. Het gaat me dan niet eens zo zeer om de smaak, maar het is het mondgevoel.

Het recept klopt als een bus en het is erg leuk om te maken. Eentje in de categorie weinig moeite, veel plezier. Ook leuk om met kinderen te maken denk ik.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

De Zweedse keuken: eenvoudig, maar niet saai →

Het lekkerste uit Zweden van Ingrid Hofstra - Ingemaakte groenten, gefermenteerde vis en eenvoudige gerechten.

Pannenkoeken op z'n Zweeds →

Pannkakor med kantareller och kräftor uit 'Het lekkerste uit Zweden' van Ingrid Hofstra pagina 124

Zweedse kipkerrie met .... banaan?! →

Flygande Jacob - Zweedse kipkerrie uit 'Het lekkerste van Zweden' van Ingrid Hofstra op pagina 95.

Ansjovis als hoofdingrediënt én smaakmaker →

Janssons Frestelse staat op pagina 43 van 'Het lekkerste uit Zweden'. Aardappelgratin met ansjovis: een gerecht voor de feestdagen.

Romige smaakbom van ingelegde rode bieten →

Een salade die in twee fasen wordt gemaakt. Eerst maak je de ingelegde rode bieten en vervolgens maar je daarmee de salade. Uit 'Het lekkerste uit Zweden'

Alle blogs in de rubriek Getest [149]

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

18-11-2024 Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

17-11-2024 Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

14-11-2024 Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [45] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith