Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het lekkerste uit Zweden

Ingrid Hofstra

Verschijning: 16-01-2024

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Romige smaakbom van ingelegde rode bieten

Uit: Het lekkerste uit Zweden

12-03-2024 00:00 Rubriek: Getest

Deze lekkere frisse salade wordt in Zweden vooral gegeten met kerst. Hij staat ook erg vrolijk op de kersttafel denk ik.

Voordat je de salade kunt maken, moet je eerst een paar bieten gaan inleggen in zoetzuur. Hoe je dat doet staat goed omschreven in dit boek. Ingelegde rode biet is erg lekker, dus treur niet als je wat over hebt. Het is bij heel veel gerechten een lekkere zoetfrisse toevoeging. 

De ingelegde bietenpartjes snijd je in kleine stukjes en meng je vervolgens samen met een frisse groene appel met een dressing van mayonaise, mosterd en crème fraîche. 

Een lekkere frisse salade is het resultaat, maar het is geen salade van de gezonde, vetarme soort. 

Wij aten deze salade bij de Janssons Frestelse.

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

De Zweedse keuken: eenvoudig, maar niet saai →

Het lekkerste uit Zweden van Ingrid Hofstra - Ingemaakte groenten, gefermenteerde vis en eenvoudige gerechten.

Pannenkoeken op z'n Zweeds →

Pannkakor med kantareller och kräftor uit 'Het lekkerste uit Zweden' van Ingrid Hofstra pagina 124

Zweedse kipkerrie met .... banaan?! →

Flygande Jacob - Zweedse kipkerrie uit 'Het lekkerste van Zweden' van Ingrid Hofstra op pagina 95.

Ansjovis als hoofdingrediënt én smaakmaker →

Janssons Frestelse staat op pagina 43 van 'Het lekkerste uit Zweden'. Aardappelgratin met ansjovis: een gerecht voor de feestdagen.

Perfect voor beginnende broodbakkers: Karnemelkbrood →

Een brood zonder gist en zonder dat je hoeft te kneden. Dit lukt dus altijd. Filmjölks-limpa uit 'Het lekkerste uit Zweden'.

Alle blogs in de rubriek Getest [149]

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

18-11-2024 Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

17-11-2024 Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

14-11-2024 Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Review [45] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.