Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het lekkerste uit Zweden

Ingrid Hofstra

Verschijning: 16-01-2024

Fontaine Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Romige smaakbom van ingelegde rode bieten

Uit: Het lekkerste uit Zweden

12-03-2024 00:00 naar notities Rubriek: Getest

Deze lekkere frisse salade wordt in Zweden vooral gegeten met kerst. Hij staat ook erg vrolijk op de kersttafel denk ik.

Voordat je de salade kunt maken, moet je eerst een paar bieten gaan inleggen in zoetzuur. Hoe je dat doet staat goed omschreven in dit boek. Ingelegde rode biet is erg lekker, dus treur niet als je wat over hebt. Het is bij heel veel gerechten een lekkere zoetfrisse toevoeging. 

De ingelegde bietenpartjes snijd je in kleine stukjes en meng je vervolgens samen met een frisse groene appel met een dressing van mayonaise, mosterd en crème fraîche. 

Een lekkere frisse salade is het resultaat, maar het is geen salade van de gezonde, vetarme soort. 

Wij aten deze salade bij de Janssons Frestelse.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

De Zweedse keuken: eenvoudig, maar niet saai →

Het lekkerste uit Zweden van Ingrid Hofstra - Ingemaakte groenten, gefermenteerde vis en eenvoudige gerechten.

Pannenkoeken op z'n Zweeds →

Pannkakor med kantareller och kräftor uit 'Het lekkerste uit Zweden' van Ingrid Hofstra pagina 124

Zweedse kipkerrie met .... banaan?! →

Flygande Jacob - Zweedse kipkerrie uit 'Het lekkerste van Zweden' van Ingrid Hofstra op pagina 95.

Ansjovis als hoofdingrediënt én smaakmaker →

Janssons Frestelse staat op pagina 43 van 'Het lekkerste uit Zweden'. Aardappelgratin met ansjovis: een gerecht voor de feestdagen.

Perfect voor beginnende broodbakkers: Karnemelkbrood →

Een brood zonder gist en zonder dat je hoeft te kneden. Dit lukt dus altijd. Filmjölks-limpa uit 'Het lekkerste uit Zweden'.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.