13-03-2024 00:00
Rubriek: Getest
Volgens de schrijfster klinkt het niet bepaald Zweeds, maar kipkerrie met banaan klinkt nou ook niet bepaald heel lekker.
Gelukkig is niets minder waar, want tot mijn grote verrassing was dit een bijzonder lekker gerecht.
Het is in de jaren '70 bedacht door ene Ove Jacobsson die in de luchtsector werkte. Het gerecht heet dan ook Vliegende Jacob (Flygande Jacob).
Het gerecht is eenvoudig te maken en de aangegeven bereidingstijd klopt wel zo ongeveer, hoewel je wel een beetje moet aanpoten om het te halen. De banaan geeft een zoete toon aan dit hartige gerecht. Heel bijzonder!
alle recepten →
Meer uit deze publicatie:
Het lekkerste uit Zweden van Ingrid Hofstra - Ingemaakte groenten, gefermenteerde vis en eenvoudige gerechten.
Pannkakor med kantareller och kräftor uit 'Het lekkerste uit Zweden' van Ingrid Hofstra pagina 124
Janssons Frestelse staat op pagina 43 van 'Het lekkerste uit Zweden'. Aardappelgratin met ansjovis: een gerecht voor de feestdagen.
Een salade die in twee fasen wordt gemaakt. Eerst maak je de ingelegde rode bieten en vervolgens maar je daarmee de salade. Uit 'Het lekkerste uit Zweden'
Een brood zonder gist en zonder dat je hoeft te kneden. Dit lukt dus altijd. Filmjölks-limpa uit 'Het lekkerste uit Zweden'.