23-04-2024 07:30
naar notities
Rubriek: Getest
De Italiaanse keuken staat bekend om zijn smaakvolle eenvoud. Dit is zo'n typisch voorbeeld: pasta, kaas, zout en peper. That's it.
Als je zo'n gerecht maakt is het natuurlijk wel van cruciaal belang dat je goede ingrediënten gebruikt want je kunt je nergens achter verstoppen en je kunt niets verbloemen.
Grappig detail: dit is één van de oudste en eenvoudigste Italiaanse pastarecepten uit de tijd dat de tomaat nog niet was ontdekt voor het bereiden van sugo (dé basistomatensaus voor heel veel pastagerechten). Op dit recept zijn later de rigatoni all'amatriciana en spaghetti alla carbonara gebaseerd.
*bron: Ti Amo Roma
alle recepten →
Zet op to-cook lijst
notities hierbij →
Meer uit deze publicatie:
Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.
Rome heeft een unieke charme. Het is het het grootse openluchtmuseum van de wereld, maar tegelijk bruisend tot diep in de nacht. En je kunt er fantastisch eten.
Involtini (= rollade/rolletjes) di melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes, in dit geval geserveerd met tomatensaus.
Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.
In Ti Amo Roma staat een romige variant van Pasta al Limone, die erg lekker is