Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Ti amo Roma

Lisa Nieschlag

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Hoe simpel is lekker kan zijn? Nou zo simpel

Uit: Ti amo Roma

23-04-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest

De Italiaanse keuken staat bekend om zijn smaakvolle eenvoud. Dit is zo'n typisch voorbeeld: pasta, kaas, zout en peper. That's it. 

Als je zo'n gerecht maakt is het natuurlijk wel van cruciaal belang dat je goede ingrediënten gebruikt want je kunt je nergens achter verstoppen en je kunt niets verbloemen. 

Grappig detail: dit is één van de oudste en eenvoudigste Italiaanse pastarecepten uit de tijd dat de tomaat nog niet was ontdekt voor het bereiden van sugo (dé basistomatensaus voor heel veel pastagerechten). Op dit recept zijn later de rigatoni all'amatriciana en spaghetti alla carbonara gebaseerd.

*bron: Ti Amo Roma

Spaghetti met kaas en peper / cacio e pepe

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling →

Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.

Recepten uit de stad van caffè en cappuccino →

Rome heeft een unieke charme. Het is het het grootse openluchtmuseum van de wereld, maar tegelijk bruisend tot diep in de nacht. En je kunt er fantastisch eten.

Heerlijke gevulde auberginerolletjes →

Involtini (= rollade/rolletjes) di melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes, in dit geval geserveerd met tomatensaus.

Minestrone Verde, een heerlijke groene groentesoep →

Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.

Pasta en citroen: de zomer op je bord →

In Ti Amo Roma staat een romige variant van Pasta al Limone, die erg lekker is

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.