Wat kan ik hier? Toelichting tonen →

Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Ti amo Roma

Lisa Nieschlag

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Hoe simpel is lekker kan zijn? Nou zo simpel

Uit: Ti amo Roma

23-04-2024 07:30 naar notities Rubriek: Getest

De Italiaanse keuken staat bekend om zijn smaakvolle eenvoud. Dit is zo'n typisch voorbeeld: pasta, kaas, zout en peper. That's it. 

Als je zo'n gerecht maakt is het natuurlijk wel van cruciaal belang dat je goede ingrediënten gebruikt want je kunt je nergens achter verstoppen en je kunt niets verbloemen. 

Grappig detail: dit is één van de oudste en eenvoudigste Italiaanse pastarecepten uit de tijd dat de tomaat nog niet was ontdekt voor het bereiden van sugo (dé basistomatensaus voor heel veel pastagerechten). Op dit recept zijn later de rigatoni all'amatriciana en spaghetti alla carbonara gebaseerd.

*bron: Ti Amo Roma

Spaghetti met kaas en peper / cacio e pepe

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling →

Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.

Recepten uit de stad van caffè en cappuccino →

Rome heeft een unieke charme. Het is het het grootse openluchtmuseum van de wereld, maar tegelijk bruisend tot diep in de nacht. En je kunt er fantastisch eten.

Heerlijke gevulde auberginerolletjes →

Involtini (= rollade/rolletjes) di melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes, in dit geval geserveerd met tomatensaus.

Minestrone Verde, een heerlijke groene groentesoep →

Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.

Pasta en citroen: de zomer op je bord →

In Ti Amo Roma staat een romige variant van Pasta al Limone, die erg lekker is

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Recept [61] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Curry met kip en aardappel →

Lekkere pittige (aan te passen naar smaak) curry met aardappel en kip

Recept: Tagliatelle met truffel →

Een verrukkelijke en zeer eenvoudige pasta met zwarte truffel

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [52] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Feest →

Een culinair feest voor elke gelegenheid

Recensie: Simpel en Puur voor elke dag →

Wat je dagelijks in je mond stopt, heeft zijn uitwerking op hoe je je voelt en hoe gezond je lijf is.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.