Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Ti amo Roma

Lisa Nieschlag

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling

Uit: Ti amo Roma
Een cadeautje van: Deltas/Chantecler

28-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling

Ingrediënten:

  • 150 gram koude boter (plus wat om de vorm in te vetten
  • 80 gram poedersuiker (plus wat om te bestuiven)
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 250 gram patentbloem (plus wat voor de vorm en om te bewerken)
  • 30 gram gemalen amandelen
  • 400-500 gram zwartebessenjam
  • vlaaivorm van 24 cm doorsnee
  • poedersuiker om te bestuiven

=============================================================

Kneed voor het deeg boter met poedersuiker en zout in de keukenmachine of met de hand tot er geen boterklontjes meer in zitten. Kneed het ei erdoor. Werk dan patentbloem en gemalen amandelen erdoor tot er net een homogeen deeg is ontstaan. Maak daar een bal van en druk die plat. Leg die in vershoudfolie gewikkeld ten minste 1 uur koud weg.

Verwarm de heteluchtoven voor op 175°C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikte van ongeveer 5 milimeter, let het in de ingevette en met bloem bestoven vorm en druk het stevig aan; snijd de uitstekende rand zo nodig weg. Rol de rest van het deeg uit tot een cirkel en snijd die met een pizzasnijder in repen van ongeveer 2 centimeter breed. Je kan er eventueel ook andere vormen uitsteken.

Roer de jam glad en verdeel hem over het deeg in de vorm. Leg de deegrepen als een rooster op de vulling. Bak de vlaai 35 minuten tot het oppervlak bruin is. Laat hem afkoelen in de vorm, haal hem er dan uit en bestuif hem naar wens met poedersuiker.

Categorieën: bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recepten uit de stad van caffè en cappuccino →

Rome heeft een unieke charme. Het is het het grootse openluchtmuseum van de wereld, maar tegelijk bruisend tot diep in de nacht. En je kunt er fantastisch eten.

Heerlijke gevulde auberginerolletjes →

Involtini (= rollade/rolletjes) di melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes, in dit geval geserveerd met tomatensaus.

Minestrone Verde, een heerlijke groene groentesoep →

Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.

Pasta en citroen: de zomer op je bord →

In Ti Amo Roma staat een romige variant van Pasta al Limone, die erg lekker is

Hoe simpel is lekker kan zijn? Nou zo simpel →

De zeer eenvoudige (maar 4 ingrediënten) maar overheerlijke pasta uit Ti Amo Roma.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.