24-04-2024 07:25
naar notities
Rubriek: Getest
Eenvoud is een belangrijk kenmerk van de Italiaanse keuken en als je goede ingrediënten gebruikt heeft een Italiaanse maaltijd niets meer nodig.
Deze Pasta al Limone is een romige variant op de klassieker en heel erg lekker op een zomerse dag.
Romig is niet teveel gezegd: sla deze even over als je op dieet bent. Er gaat namelijk (schrik niet!) 600 ml room en 200 gram boter in.... los van de Parmazaanse kaas.
Een heel rijk gerecht dus dat je zeker niet te vaak moet eten, maar wel ontzettend lekker en heel eenvoudig te maken.
Zorg voor goede (onbespoten) citroenen want je gebruikt zowel de zestes als het sap.
alle recepten →
Zet op to-cook lijst
notities hierbij →
Meer uit deze publicatie:
Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.
Rome heeft een unieke charme. Het is het het grootse openluchtmuseum van de wereld, maar tegelijk bruisend tot diep in de nacht. En je kunt er fantastisch eten.
Involtini (= rollade/rolletjes) di melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes, in dit geval geserveerd met tomatensaus.
Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.
De zeer eenvoudige (maar 4 ingrediënten) maar overheerlijke pasta uit Ti Amo Roma.