Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Ti amo Roma

Lisa Nieschlag

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Heerlijke gevulde auberginerolletjes

Uit: Ti amo Roma

26-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Involtini di MelanzaneInvoltini di Melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes in een tomatensaus. De aubergine snijd je in dunne plakken en bak je even flink aan voordat je ze verder verwerkt, zodat ze mooi op te rollen zijn en niet breken.

Ja, daar ben je even wat tijd mee kwijt, maar het is echt de moeite waard om daar wat tijd voor te maken en aandacht voor te hebben. Het komt het gerecht echt ten goede als je dit doet. 

De plakjes aubergine vul je vervolgens met een mengsel van ricotta, mascarpone en Parmezaan. Je rolt ze op en legt ze vervolgens in een heerlijke tomatensaus. Daar overheen gaat nog wat mozzarella. En terwijl dat een half uurtje in de oven staat, heb jij even tijd voor een wijntje.

Bak er een lekker warm broodje bij en je hebt een fantastische (vega) maaltijd. 

Involtini di Melanzane / Gevulde auberginerolletjes met tomatensaus

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling →

Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.

Recepten uit de stad van caffè en cappuccino →

Rome heeft een unieke charme. Het is het het grootse openluchtmuseum van de wereld, maar tegelijk bruisend tot diep in de nacht. En je kunt er fantastisch eten.

Minestrone Verde, een heerlijke groene groentesoep →

Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.

Pasta en citroen: de zomer op je bord →

In Ti Amo Roma staat een romige variant van Pasta al Limone, die erg lekker is

Hoe simpel is lekker kan zijn? Nou zo simpel →

De zeer eenvoudige (maar 4 ingrediënten) maar overheerlijke pasta uit Ti Amo Roma.

Alle blogs in de rubriek Getest [128]

Getest: Provençaalse halloumi →

16-09-2024 Voor deze lekkere provençaalse ovenschotel kun je kiezen voor halloumi, maar je kunt ook kabeljauw nemen.

Getest: Orzosalade met perzik + burrata →

15-09-2024 Gezonde, friszoete salade met tomaten en rijpe perziken. Smullen!

Getest: Alfredo kip + broccoli →

14-09-2024 Een troostrijke romige pasta die ook niet heel zwaar op de maag ligt.

Recept [31] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Review [36] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Oogsten en Bewaren →

Er wordt best veel 'gemoestuind' in Nederland. Maar wat doe je vervolgens met die overvloed aan komkommers, tomaten en kuiden?

Recensie: Maak Soep →

Soep is lekker, eenvoudig en gezond. Dit boek bevat 50 zeer smakelijke soeprecepten.

Recensie: Dumplings →

'Dumplings' is een nieuw deel uit de serie Chef het zelf. Zelf dumplings maken is leuk om te doen!

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Lijstjes [1] →