Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Ti amo Roma

Lisa Nieschlag

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Heerlijke gevulde auberginerolletjes

Uit: Ti amo Roma

26-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Involtini di MelanzaneInvoltini di Melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes in een tomatensaus. De aubergine snijd je in dunne plakken en bak je even flink aan voordat je ze verder verwerkt, zodat ze mooi op te rollen zijn en niet breken.

Ja, daar ben je even wat tijd mee kwijt, maar het is echt de moeite waard om daar wat tijd voor te maken en aandacht voor te hebben. Het komt het gerecht echt ten goede als je dit doet. 

De plakjes aubergine vul je vervolgens met een mengsel van ricotta, mascarpone en Parmezaan. Je rolt ze op en legt ze vervolgens in een heerlijke tomatensaus. Daar overheen gaat nog wat mozzarella. En terwijl dat een half uurtje in de oven staat, heb jij even tijd voor een wijntje.

Bak er een lekker warm broodje bij en je hebt een fantastische (vega) maaltijd. 

Involtini di Melanzane / Gevulde auberginerolletjes met tomatensaus

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling →

Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.

Recepten uit de stad van caffè en cappuccino →

Rome heeft een unieke charme. Het is het het grootse openluchtmuseum van de wereld, maar tegelijk bruisend tot diep in de nacht. En je kunt er fantastisch eten.

Minestrone Verde, een heerlijke groene groentesoep →

Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.

Pasta en citroen: de zomer op je bord →

In Ti Amo Roma staat een romige variant van Pasta al Limone, die erg lekker is

Hoe simpel is lekker kan zijn? Nou zo simpel →

De zeer eenvoudige (maar 4 ingrediënten) maar overheerlijke pasta uit Ti Amo Roma.

Alle blogs in de rubriek Getest [155]

Getest: Vanillevla →

01-12-2024 Eén van de meest gegeten toetjes in Nederland: vanillevla! Maak het eens zelf, want dat is dubbellekker!

Getest: Stamppot rucola met gesmolten kaas →

30-11-2024 Oerhollandse stammpot, maar niet met boerenkool of andijvie maar met rucola en dat maakt 'm lekker pittig.

Getest: Kippensoep →

29-11-2024 Oerhollandse kippensoep naar recept van Rudolph van Veen.

Lijstjes [1] →

Recept [52] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Sukadelapjes - draadjesvlees van oma →

Oma's draadjesvlees is een Hollands fenomeen. Sukade moet lang sudderen en het hele huis ruikt vervolgens naar vroeger.

Recept: Witlofschotel met gevulde eitjes →

Een klassieker met een twist: witlof, ham en kaas geserveerd met gevulde eitjes

Recept: Met char siu gelakte ham uit de oven →

Een prachtig hoofdgerecht voor op de kersttafel.

Review [47] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Makkelijke Kerst →

Sneller je favoriete feestgerechten op tafel: Makkelijke Kerst

Recensie: Van de Plank →

'Van de Plank' speelt volop in op de 'Grazing Boards' trend: Hoe stel je precies een mooi en lekker Grazing Board samen?

Recensie: A Very Vegan Christmas →

Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?