Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Ti amo Roma

Lisa Nieschlag

Verschijning: 15-04-2024

Deltas/Chantecler

Eenvoudig te bestellen bij:

Recepten uit de stad van caffè en cappuccino

Uit: Ti amo Roma

27-04-2024 08:00 naar notities Rubriek: Review

Ti Amo RomaVoordat ik kon kiezen wat ik ging koken uit Ti Amo Roma van Lisa Nieschlag en Lars Wentrup heb ik het boek wel 10 keer van voor naar achteren doorgebladerd. In het koude voorjaar dat we hier in Nederland hebben op dit moment ging ik helemaal op in de zonnige, zomerse foto's die in het boek staan.

Rome in het voorjaar heeft iets magisch. De stad heeft inderdaad zijn eigen bijzondere charme.

Ik heb uitendelijk vier recepten gekozen die ik heb gemaakt om uit te proberen. De afgelopen dagen heb je daarover kunnen lezen, hier op Cookboogle en op Instagram en Facebook. Linkjes naar die artikelen vind je onderaan dit artikel.

Het boek

Ti Amo Roma is prachtig gemaakt. Zonnig, kleurig, zomers, vrolijk. De kaft is mooi vormgegeven, ik houd erg van deze vormgeving. Het papier is mooi stevig en als je het boek op een bepaalde pagina openlegt, blijft hij mooi openliggen. Waar je al niet op kan letten, maar dit is bij mij altijd een kleine ergernis. Je zult maar met je vieze kookhanden even willen kijken in het boek en dan slaat de pagina spontaan om, grrrrr.

De recepten

De reden dat ik zo'n moeite had met kiezen is dat werkelijk alle recepten er heerlijk uitzien. De Italiaanse keuken is dan ook een keuken die erg bij mijn smaakvoorkeuren past. Daarnaast is de inhoud van dit boek zo divers, dat er niet één recept tussen zit dat ik niet zou willen maken.

Het zijn stuk voor stuk authentieke recepten uit de Italiaanse hoofdstad en het gaat van IJskoffie op Italiaanse wijze, Romeinse soep met ei, gekruide lamskoteletten naar gebakken vis met tomaten, olijven en kappertjes. Ook een aantal ijsrecepten en een limoncello-tonic zijn terug te vinden in dit boek. En natuurlijk een torta della nonna. 

De recepten die ik heb getest klopten allemaal heel goed. Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat dit voor de andere recepten niet geldt. We hebben erg genoten van de gerechten en de recepten zijn absoluut niet ingewikkeld. 

Conclusie

Hoeveel Italiaanse kookboeken zouden er intussen verschenen zijn? Echt heel veel. En toch voegt dit boek echt weer iets toe. Niet de gangbare Italiaanse gerechten, maar alles weer net even ander. Het is eigelijk heel eenvoudig: houd je van de Italiaanse keuken dan is dit boek een aanwinst in de kookboekencollectie. Ik kan een aankoop van harte aanbevelen!

Recept? Ja, er komt een recept!

Van Uitgeverij Deltas mocht ik een recept delen op Cookboogle. Via Instagram vroeg ik jullie waar jullie voorkeur naar uitging. Het werd de Italiaanse vlaai met cassisvulling. Morgen staat het recept online!

Wil je de volgende keer meestemmen? Volg esthers_cookboogle dan op Instagram!

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Crostata con Cassis / Italiaanse vlaai met cassisvulling →

Vlaaien worden in Italië al sinds de vijftiende eeuw gebakken, knapperig deeg met een zoete vruchtenvulling. Deze variant wordt gevuld met zwartebessenjam.

Heerlijke gevulde auberginerolletjes →

Involtini (= rollade/rolletjes) di melanzane is een ovenschotel van gevulde auberginerolletjes, in dit geval geserveerd met tomatensaus.

Minestrone Verde, een heerlijke groene groentesoep →

Zin in een vitamineboost? Maak dan de heerlijke Minestrone Verde uit Ti Amo Roma.

Pasta en citroen: de zomer op je bord →

In Ti Amo Roma staat een romige variant van Pasta al Limone, die erg lekker is

Hoe simpel is lekker kan zijn? Nou zo simpel →

De zeer eenvoudige (maar 4 ingrediënten) maar overheerlijke pasta uit Ti Amo Roma.

Alle blogs in de rubriek Review [64]

Recensie: Hokkaido →

25-05-2025 Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

15-05-2025 Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

04-05-2025 Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep