Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Flavour

Sabrina Ghayour

Verschijning: 09-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Plaattaart: makkelijk, snel en lekker

Uit: Flavour

04-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest


Plaattaart met courgette, citroen, feta en pijnboompittenVoor deze plaattaart heb je geen speciale vaardigheden of spullen nodig. Een oven en een beetje geduld is genoeg. 

In grote stukken gesneden geschikt als maaltijd, in kleine stukken gesneden een heel lekker borrelhapje.

Ik vind plaattaarten altijd een uitkomst als je weinig zin of tijd hebt om te koken. Je rolt het (kant-en-klare) deeg uit, doet de vulling erop, schuift 'm in de oven en klaar is Kees, je kunt een half uurtje later aan tafel. Het kant en klare deeg uit de supermarkt is overigens prima van kwaliteit. Je hoeft heus niet altijd alles helemaal zelf te maken.

Ik las in Flavour een hele goede tip: als je op 1 cm van de rand het deeg rondom licht insnijdt (niet door en door), dan krijg je een heel mooi opstaand randje!

Fijn recept, dat ik vaker ga gebruiken en dat zich goed leent voor eigen interpretatie en variaties.

Plaattaart met courgette, citroen, feta en pijnboompitten

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak →

Het zevende boek van auteur Sabrina Ghayour gaat over Smaak met een hoofdletter S. En Flavour bevat recepten voor iedereen.

Börek: filodeeg rolletjes met vegetarische vulling →

Sigaarvormige rolletjes van filodeeg met een vulling van kastanjechampignons.

Pindakaas blijkt multi-inzetbaar →

Pindakaas kun je in heel veel warme gerechten voor gebruiken. In Flavour wordt pindakaas ingezet als smaakmaker voor noedels.

Een pasta met een Midden-Oosterse twist →

Een Midden-Oosterse variatie op een Zuid-Italiaans spaghettigerecht: melanzane a funghetto. Topidee!

Klassieke Perzische geroosterde hele tomaten als bijgerecht →

De klassieke manier van roosteren van hele tomaten is op de houtskoolbarbecue. In Flavour is het recept aangepast voor bereiding in de keuken. Een must voor iedere tomatenliefhebber.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer