08-05-2024 08:05 naar notities Rubriek: Getest
Filodeeg en ik zijn geen vrienden. Ook deze keer weer niet. Ik ben te ongeduldig denk ik. Het flinterdunne deeg scheurt snel en is weinig vergevingsgezind.
Maar ... het is me gelukt! Ik kreeg de heerlijke vulling van kastanjeschampignons ingerold in filodeeg en heb ze gebakken in de oven. En ze waren heerlijk! We hebben ermee geluncht en aten er een sweet chilisauce bij.
Het recept is goed te volgen, het vouwen van de rolletjes wordt ook duidelijk omschreven. Maar wees dus voorzichtig en geduldig met het deeg.
Zoals je op de foto ziet zijn ze iets te ver. Ik had ze een paar minuten eerder uit de oven moeten halen. Let altijd op, want de ene oven is de andere niet. Ik heb mijn oven(s) nu ruim een jaar intensief in gebruik en merk dat gerechten in mijn oven op de aangegeven temperatuur iets minder tijd nodig hebben.
Zo leer je je apparatuur goed kennen.