Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Flavour

Sabrina Ghayour

Verschijning: 09-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Klassieke Perzische geroosterde hele tomaten als bijgerecht

Uit: Flavour

05-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Geroosterde tomaten met labneh en sumakolieIn de klassieke Perzische keuken worden geroosterde tomaten veel gegeten als bijgerecht. De tomaten worden dan vaak op een houtskoolbarbecue geroosterd tot het vel geblakerd is en het zachte vruchtvlees van binnen lekker sappig is. 

In Flavour combineert de schrijfster de tomaten met labneh (met zout vermengde uitgelekte yoghurt) en een specerijenolie. 

We aten het als bijgerecht bij deze plaattaart en we aten onze vingers erbij op. Wat was dit lekker en wat is het ontzettend eenvoudig te maken. 

Deze tomaten combineren ook fantastisch met een goed stuk gegrild vlees of vis of op een schotel, samen met andere gegrilde/geroosterde groenten. Heerlijk!

Geroosterde tomaten met lebneh en sumakolie

 

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak →

Het zevende boek van auteur Sabrina Ghayour gaat over Smaak met een hoofdletter S. En Flavour bevat recepten voor iedereen.

Börek: filodeeg rolletjes met vegetarische vulling →

Sigaarvormige rolletjes van filodeeg met een vulling van kastanjechampignons.

Pindakaas blijkt multi-inzetbaar →

Pindakaas kun je in heel veel warme gerechten voor gebruiken. In Flavour wordt pindakaas ingezet als smaakmaker voor noedels.

Een pasta met een Midden-Oosterse twist →

Een Midden-Oosterse variatie op een Zuid-Italiaans spaghettigerecht: melanzane a funghetto. Topidee!

Plaattaart: makkelijk, snel en lekker →

Een plaattaart is een ideale, snelle en smakelijke crowdpleaser. Deze met courgette, citroen en pijnboompitten is erg lekker.

Alle blogs in de rubriek Getest [140]

Getest: Jackfruit rendang →

18-10-2024 Goede rendang is onvervangbaar. Rendang van Jackfruit moet je dan ook zien als een op zichzelf staand gerecht.

Getest: Appelmoes met kaneel en vanille →

17-10-2024 Wie heeft er nog een slowcooker in de kast staan? Haal hem maar tevoorschijn want er zijn heel veel nieuwe recepten bedacht.

Getest: Gepocheerd ei met knoflook en paddenstoelen →

12-10-2024 Een makkelijke ovenschotel met paddenstoelen, aardappels en spinazie.

Aangekondigd [4] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Review [40] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Simply Jamie - Jamie Oliver →

Een nieuwe Jamie is altijd goed nieuws. Eenvoud is wat mensen willen, Simply Jamie is wat ze krijgen.

Recensie: Paddenstoelen →

Een boek vol met alleen maar plantaardige recepten met paddenstoelen.

Recensie: Last Minute Dinners →

Zie je er ook wel eens tegenop om voor een groep te koken die een feestelijke en goed etentje verwacht? Dan is dit jou boek.

Lijstjes [1] →

Recept [38] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Megamakkelijk maisbrood →

Dit brood bak en serveer je in een pan. Veel smaak, weinig gedoe.

Recept: Fantastische blikfruitgranita →

Met handig en betaalbaar fruit uit blik wat wat leuke combi's zet je zó een toptoetje op tafel