04-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Voor deze plaattaart heb je geen speciale vaardigheden of spullen nodig. Een oven en een beetje geduld is genoeg.
In grote stukken gesneden geschikt als maaltijd, in kleine stukken gesneden een heel lekker borrelhapje.
Ik vind plaattaarten altijd een uitkomst als je weinig zin of tijd hebt om te koken. Je rolt het (kant-en-klare) deeg uit, doet de vulling erop, schuift 'm in de oven en klaar is Kees, je kunt een half uurtje later aan tafel. Het kant en klare deeg uit de supermarkt is overigens prima van kwaliteit. Je hoeft heus niet altijd alles helemaal zelf te maken.
Ik las in Flavour een hele goede tip: als je op 1 cm van de rand het deeg rondom licht insnijdt (niet door en door), dan krijg je een heel mooi opstaand randje!
Fijn recept, dat ik vaker ga gebruiken en dat zich goed leent voor eigen interpretatie en variaties.