Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Flavour

Sabrina Ghayour

Verschijning: 09-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak

Uit: Flavour

09-05-2024 08:00 Rubriek: Review

Flavour - Sabrina GhayourIk was nog niet zo heel bekend met het repertoire van Sabrina Ghayour - al heeft ze inmiddels al zeven titels op haar naam staan - en ik ben zeer aangenaam verrast!

Allereerst: die prachtige cover. Als je ernaar kijkt krijg je al trek. Althans, ik wel. 

De cover is verder mooi stevig en er is gekozen voor kwalitatief goed papier dat tegen een stootje kan en dat is in de keuken geen overbodige luxe. En ook belangrijk: het leeslintje is aanwezig. Natuurlijk geen must, maar ik vind het altijd prettig als het in een boek zit. Vandaar ook het CookBoogle logo!

Natuurlijk heb ik weer flink gekookt uit het boek. Onder dit artikel vind je linkjes naar de verschillende gerechten die ik heb geprobeerd. Absoluut favoriet tot nu toe: de geroosterde tomaten met labneh en sumakolie. Die heb ik eerst bescheiden voor onszelf gemaakt om te proeven en vervolgens ook voor bij een etentje. Heel eenvoudig en supersmakelijk. 

Dat geldt overigens voor veel gerechten uit het boek. De receptuur klopt als een bus. Niet alles is geschikt voor de absolute beginner, maar heel veel recepten in dit boek zijn niet ingewikkeld en zeer geschikt om lekker mee uit te pakken. 

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen bekend is met de smaken van het Midden-Oosten. Is dat het geval, ga het dan echt eens proberen. Het is een zeer smaakvolle en aromatische keuken. En zoals de schrijfster het zelf zegt: 'Het leven is te kort voor om flauwe gerechten te eten'. 

De recepten zijn ook zeer geschikt om mee te variëren en te experimenteren. Je kunt smaken eenvoudig aanpassen aan je eigen smaak, iets weglaten of juist iets toevoegen. 

Conclusie

'Flavour' hoort op je verlanglijstje als je houdt van Midden-Oosterse smaken of als je de Midden-Oosterse keuken wilt ontdekken. Het is een uitstekend startpunt. De meeste recepten zijn niet ingewikkeld en in korte tijd te maken. Soms is er wat meer tijd nodig, maar daar zijn weekend voor uitgevonden, toch?

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Börek: filodeeg rolletjes met vegetarische vulling →

Sigaarvormige rolletjes van filodeeg met een vulling van kastanjechampignons.

Pindakaas blijkt multi-inzetbaar →

Pindakaas kun je in heel veel warme gerechten voor gebruiken. In Flavour wordt pindakaas ingezet als smaakmaker voor noedels.

Een pasta met een Midden-Oosterse twist →

Een Midden-Oosterse variatie op een Zuid-Italiaans spaghettigerecht: melanzane a funghetto. Topidee!

Klassieke Perzische geroosterde hele tomaten als bijgerecht →

De klassieke manier van roosteren van hele tomaten is op de houtskoolbarbecue. In Flavour is het recept aangepast voor bereiding in de keuken. Een must voor iedere tomatenliefhebber.

Plaattaart: makkelijk, snel en lekker →

Een plaattaart is een ideale, snelle en smakelijke crowdpleaser. Deze met courgette, citroen en pijnboompitten is erg lekker.

Alle blogs in de rubriek Review [30]

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

16-07-2024 Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Recensie: De Syrische Keuken van Imad →

10-07-2024 Eten brengt mensen samen. Imad Alarnab is een Syrische chef-kok, ondernemer en vluchteling. In 2021 opende hij 'Imad's Syrian Kitchen' in Londen.

Recensie: Het Groene Kookboek →

28-06-2024 Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit boek maakt het waar!

Lijstjes [1] →

Getest [112] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Geroosterde citrus-honinghalloumi met aardappeltjes en venkel →

De zon in op je bord! Lichte, smaakvolle en vegetarische maaltijd van de bakplaat.

Getest: spinaziequiche met oude kaas →

Heerlijke quiche met lekker veel knoflook en oude kaas. Lekker voor een dagje zonder vlees. Serveer er een groene salade bij. Dit recept scoort 4,5 van de 5 sterren op de website van CuliSandra.

Getest: frambozensorbetijs →

Het lekkerste sorbetijs dat ik ooit maakte. Gewoon in mijn eigen kleine ijsmakertje.

Aangekondigd [1] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Recept [20] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Pasta met paddenstoelen en kaassaus →

Een lekkere snelle vegetarische pasta met allerlei variatiemogelijkheden

Recept: Pasta met gegratineerde tomaatjes →

Een lekkere, simpele, snelle pasta voor tomatenliefhebbers.

Recept: Klassieke gestoofde kip →

De auteur van 'Lekker Caribisch Koken' noemt dit gerecht zijn pure hemel.