Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Flavour

Sabrina Ghayour

Verschijning: 09-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Een pasta met een Midden-Oosterse twist

Uit: Flavour

06-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Gekruide spaghetti met tomaat en aubergineUit 'Flavour' maakte ik de Gekruide spaghetti met tomaat en auberine. 

Het gerecht is absoluut niet moeilijk om te maken, maar je moet er even de tijd voor nemen. De aubergines moeten in plakjes gesneden namelijk voorbakken in de oven en dat neemt inclusief snijden een uurtje in beslag. 

Ook de saus moet een half uurtje pruttelen. Een heerlijk ontspannen weekendklusje dus. 

Ik was nooit zo weg van aubergines, maar ik heb ze de laatste tijd een beetje 'ontdekt'. Als je ze in de oven voorbakt, dan verliezen ze de sponzigheid die ik niet zo prettig vind in mijn mond en zijn ze eigenlijk heel erg lekker. Ook slurpen ze dan minder vet/olie op en dat vind ik veel lekkerder. 

Dit is een heel erg lekker pastagerecht. Door toevoeging van de chilivlokken wordt het lekker pittig. Houd je daar niet zo van, dan kun je dat natuurlijk gewoon verminderen of weglaten. 

Gekruide spaghetti met tomaat en aubergine

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak →

Het zevende boek van auteur Sabrina Ghayour gaat over Smaak met een hoofdletter S. En Flavour bevat recepten voor iedereen.

Börek: filodeeg rolletjes met vegetarische vulling →

Sigaarvormige rolletjes van filodeeg met een vulling van kastanjechampignons.

Pindakaas blijkt multi-inzetbaar →

Pindakaas kun je in heel veel warme gerechten voor gebruiken. In Flavour wordt pindakaas ingezet als smaakmaker voor noedels.

Klassieke Perzische geroosterde hele tomaten als bijgerecht →

De klassieke manier van roosteren van hele tomaten is op de houtskoolbarbecue. In Flavour is het recept aangepast voor bereiding in de keuken. Een must voor iedere tomatenliefhebber.

Plaattaart: makkelijk, snel en lekker →

Een plaattaart is een ideale, snelle en smakelijke crowdpleaser. Deze met courgette, citroen en pijnboompitten is erg lekker.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer