Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Flavour

Sabrina Ghayour

Verschijning: 09-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Een pasta met een Midden-Oosterse twist

Uit: Flavour

06-05-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Gekruide spaghetti met tomaat en aubergineUit 'Flavour' maakte ik de Gekruide spaghetti met tomaat en auberine. 

Het gerecht is absoluut niet moeilijk om te maken, maar je moet er even de tijd voor nemen. De aubergines moeten in plakjes gesneden namelijk voorbakken in de oven en dat neemt inclusief snijden een uurtje in beslag. 

Ook de saus moet een half uurtje pruttelen. Een heerlijk ontspannen weekendklusje dus. 

Ik was nooit zo weg van aubergines, maar ik heb ze de laatste tijd een beetje 'ontdekt'. Als je ze in de oven voorbakt, dan verliezen ze de sponzigheid die ik niet zo prettig vind in mijn mond en zijn ze eigenlijk heel erg lekker. Ook slurpen ze dan minder vet/olie op en dat vind ik veel lekkerder. 

Dit is een heel erg lekker pastagerecht. Door toevoeging van de chilivlokken wordt het lekker pittig. Houd je daar niet zo van, dan kun je dat natuurlijk gewoon verminderen of weglaten. 

Gekruide spaghetti met tomaat en aubergine

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Midden-Oosterse gerechten bomvol smaak →

Het zevende boek van auteur Sabrina Ghayour gaat over Smaak met een hoofdletter S. En Flavour bevat recepten voor iedereen.

Börek: filodeeg rolletjes met vegetarische vulling →

Sigaarvormige rolletjes van filodeeg met een vulling van kastanjechampignons.

Pindakaas blijkt multi-inzetbaar →

Pindakaas kun je in heel veel warme gerechten voor gebruiken. In Flavour wordt pindakaas ingezet als smaakmaker voor noedels.

Klassieke Perzische geroosterde hele tomaten als bijgerecht →

De klassieke manier van roosteren van hele tomaten is op de houtskoolbarbecue. In Flavour is het recept aangepast voor bereiding in de keuken. Een must voor iedere tomatenliefhebber.

Plaattaart: makkelijk, snel en lekker →

Een plaattaart is een ideale, snelle en smakelijke crowdpleaser. Deze met courgette, citroen en pijnboompitten is erg lekker.

Alle blogs in de rubriek Getest [124]

Getest: Dumplings met vis en garnalen →

07-09-2024 Dumplings met een vulling van witvis en garnalen.

Getest: Krokante gyoza met vis →

06-09-2024 Heerlijke krokante gyoza met witvis. Knutselen met eten en dan beloond worden met zoiets lekkers!

Getest: Vegetarische dumplings →

05-09-2024 Zeer smaakvolle hapjes, die een volwaardige maaltijd vormen.

Aangekondigd [3] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Aangekondigd: augustus 2024 →

Interessante kookboektitels die in augustus 2024 verschijnen

Aangekondigd: juli 2024 →

Voor de komkommermaanden juli en augustus staan er toch nog 17 nieuwe kookboektitels aangekondigd. Hier lees je waar we bij Cookboogle naar uitkijken.

Review [34] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recensie: Lekker Caribisch Koken →

Ontdek meer dan zestig authentieke recepten uit de rijke culinaire traditie van de Caribische eilanden.

Lijstjes [1] →

Recept [28] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.