Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grieks!

Georgina Hayden

Verschijning: 25-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Salade van gebakken rijst, granaatappel en kruiden

Uit: Grieks!

01-06-2024 08:00 naar notities Rubriek: Getest

RijstsaladeGeorgina Hayden schrijft bij dit recept in Grieks! dat ze eigenlijk een hekel heeft aan rijstsalades omdat ze vaak een soort prullenbak voor restjes zijn en de dressing vaak muffig en olieachtig is. 

Ze ontwikkelde dus zelf een recept voor een rijstsalade die ze wél lekker vindt.

In dit recept is granaatappelmelasse verwerkt, een friszure smaakmaker die in de verte een beetje doet denken aan balsamicostroop, maar toch met een heel eigen smaak. Granaatappelmelasse is tot mijn grote vreugde tegenwoordig gewoon in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

Het resultaat is een heerlijke salade, die perfect geschikt is als bijgerecht bij allerlei etentjes (de BBQ bijvoorbeeld), maar ook als voedzame lunch dienst kan doen. Eenvoudig en Heerlijk!

Rijstsalade

Categorieën: bijgerecht, lunch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Baklava Cheesecake →

Recensie: Grieks! Recepten voor elke dag →

In dit boek vind je de gerechten die Georgina Hayden het liefst elke dag kookt. Ongecompliceerd en gewoon lekker.

Getest: Kleverige garnalen met honing →

Garnalen en honing zijn een bijzondere combinatie. Maar het werkt wel!

Getest: auberginetaart met granaatappel en kruiden →

Aubergines hebben bij de bereiding wat aandacht nodig, maar als je ze die geeft, dan smaken ze fantastisch.

Getest: Geroosterde aardappels met citroen, oregano en feta →

Waanzinnig lekkere aardappelen met citroen en feta, geheel bereid in de oven.

Getest: Krokante Bloemkool met linzen en kruidige groene-olijvendressing →

Een zeer voedzame salade met een heerlijke dressing met eindeloos veel variatiemogelijkheden.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →