Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grieks!

Georgina Hayden

Verschijning: 25-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Grieks! Recepten voor elke dag

Uit: Grieks!

03-06-2024 07:25 Rubriek: Review

Grieks!Zoals de schrijfster het zelf zegt: Dit boek is Grieks! achtig

'Achtig' gelezen met een opgetrokken neus, samengeknepen ogen, een knikje opzij met je hoofd of met je hand een 'ongeveer-gebaar' maakt, dan zit je goed.

Het is een verzameling gerechten voor dagelijks gebruik, ongecompliceerd en gewoon lekker. Met een vette knipoog naar de Grieks-Cypriotische genen van de schrijfster.

De Griekse keuken is een hele diverse keuken. Het vasteland en de duizenden eilanden hebben allemaal hun eigen variaties en specialiteiten. En de buurlanden hebben natuurlijk ook hun sporen nagelaten. 

Het boek

Een Grieksachtig boek dus, waarin je ook de vrijheid moet voelen om zelf te variëren met de receptuur. Of dat kan met deze recepten? Zeer zeker! 

Recepten kiezen om uit te testen was een uitdaging want praktisch alles leek me heerlijk en leuk om te maken. Gelukkig word ik wat beperkt door mijn lief die geen vlees eet anders dan kip (in verband met een allergie). Maar liefst vijf recepten probeerde ik uit. Hieronder vind je de linkjes naar de verschillende geteste recepten. 

Stuk voor stuk makkelijk te maken recepten die door en door getest zijn voordat ze in dit boek terechtkwamen. Dat merk je aan de zorgvuldig op elkaar afgestemde smaken en de balans in smaken. De recepten kloppen en zijn eenvoudig te volgen.

Erg handig: de schrijfster doet achterin het boek een aantal menusuggesties met recepten uit het boek. Zo weet je zeker dat de smaken goed op elkaar zijn afgestemd.

Voor zover ik kan nagaan kun je alle ingrediënten voor de recepten in dit boek gewoon in de supermarkt krijgen en mocht je toch misgrijpen dan vind je achterin het boek een lijstje met webadressen waar je ingrediënten kunt bestellen en bij je thuis kunt laten bezorgen. 

Een speciale pluim voor de fotografie. Van serieus gestyleerde foodfoto's tot stap-voor-stap foto's tot gezellige familie- en vakantiekiekjes. Dat maakt dit boek ook heel leuk om gewoon lekker doorheen te bladeren. 

Conclusie

Zeer gecharmeerd ben ik van dit boek. Ik ga zeker een paar exemplaren aanschaffen om aan familie of vrienden cadeau te geven de komende tijd. 'Eenvoudige, levendige, vrolijke gerechten.' schrijft Jamie Oliver op de cover van het boek en daar sluit ik me van harte bij aan. 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Baklava Cheesecake →

Getest: Kleverige garnalen met honing →

Garnalen en honing zijn een bijzondere combinatie. Maar het werkt wel!

Getest: Salade van gebakken rijst, granaatappel en kruiden →

Een rijstsalade met heerlijke frisse Griekse smaken.

Getest: auberginetaart met granaatappel en kruiden →

Aubergines hebben bij de bereiding wat aandacht nodig, maar als je ze die geeft, dan smaken ze fantastisch.

Getest: Geroosterde aardappels met citroen, oregano en feta →

Waanzinnig lekkere aardappelen met citroen en feta, geheel bereid in de oven.

Getest: Krokante Bloemkool met linzen en kruidige groene-olijvendressing →

Een zeer voedzame salade met een heerlijke dressing met eindeloos veel variatiemogelijkheden.

Alle blogs in de rubriek Review [50]

Recensie: Too Easy →

19-12-2024 Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

11-12-2024 Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

05-12-2024 Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Getest [158] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →