Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Review

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Grieks!

Georgina Hayden

Verschijning: 25-04-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recensie: Grieks! Recepten voor elke dag

Uit: Grieks!

03-06-2024 07:25 Rubriek: Review

Grieks!Zoals de schrijfster het zelf zegt: Dit boek is Grieks! achtig

'Achtig' gelezen met een opgetrokken neus, samengeknepen ogen, een knikje opzij met je hoofd of met je hand een 'ongeveer-gebaar' maakt, dan zit je goed.

Het is een verzameling gerechten voor dagelijks gebruik, ongecompliceerd en gewoon lekker. Met een vette knipoog naar de Grieks-Cypriotische genen van de schrijfster.

De Griekse keuken is een hele diverse keuken. Het vasteland en de duizenden eilanden hebben allemaal hun eigen variaties en specialiteiten. En de buurlanden hebben natuurlijk ook hun sporen nagelaten. 

Het boek

Een Grieksachtig boek dus, waarin je ook de vrijheid moet voelen om zelf te variëren met de receptuur. Of dat kan met deze recepten? Zeer zeker! 

Recepten kiezen om uit te testen was een uitdaging want praktisch alles leek me heerlijk en leuk om te maken. Gelukkig word ik wat beperkt door mijn lief die geen vlees eet anders dan kip (in verband met een allergie). Maar liefst vijf recepten probeerde ik uit. Hieronder vind je de linkjes naar de verschillende geteste recepten. 

Stuk voor stuk makkelijk te maken recepten die door en door getest zijn voordat ze in dit boek terechtkwamen. Dat merk je aan de zorgvuldig op elkaar afgestemde smaken en de balans in smaken. De recepten kloppen en zijn eenvoudig te volgen.

Erg handig: de schrijfster doet achterin het boek een aantal menusuggesties met recepten uit het boek. Zo weet je zeker dat de smaken goed op elkaar zijn afgestemd.

Voor zover ik kan nagaan kun je alle ingrediënten voor de recepten in dit boek gewoon in de supermarkt krijgen en mocht je toch misgrijpen dan vind je achterin het boek een lijstje met webadressen waar je ingrediënten kunt bestellen en bij je thuis kunt laten bezorgen. 

Een speciale pluim voor de fotografie. Van serieus gestyleerde foodfoto's tot stap-voor-stap foto's tot gezellige familie- en vakantiekiekjes. Dat maakt dit boek ook heel leuk om gewoon lekker doorheen te bladeren. 

Conclusie

Zeer gecharmeerd ben ik van dit boek. Ik ga zeker een paar exemplaren aanschaffen om aan familie of vrienden cadeau te geven de komende tijd. 'Eenvoudige, levendige, vrolijke gerechten.' schrijft Jamie Oliver op de cover van het boek en daar sluit ik me van harte bij aan. 

alle recepten →

Meer uit deze publicatie:

Recept: Baklava Cheesecake →

Getest: Kleverige garnalen met honing →

Garnalen en honing zijn een bijzondere combinatie. Maar het werkt wel!

Getest: Salade van gebakken rijst, granaatappel en kruiden →

Een rijstsalade met heerlijke frisse Griekse smaken.

Getest: auberginetaart met granaatappel en kruiden →

Aubergines hebben bij de bereiding wat aandacht nodig, maar als je ze die geeft, dan smaken ze fantastisch.

Getest: Geroosterde aardappels met citroen, oregano en feta →

Waanzinnig lekkere aardappelen met citroen en feta, geheel bereid in de oven.

Getest: Krokante Bloemkool met linzen en kruidige groene-olijvendressing →

Een zeer voedzame salade met een heerlijke dressing met eindeloos veel variatiemogelijkheden.

Alle blogs in de rubriek Review [45]

Recensie: A Very Vegan Christmas →

21-11-2024 Steeds meer mensen willen helemaal of deels plantaardig eten. De feestdagen zijn dan vaak een uitdaging. Dit boek lost dat op.

Recensie: Tinned Tomatoes →

16-11-2024 Een heel boek over een product dat iedereen altijd in zijn voorraadkast zou moeten hebben.

Recensie: Oma's Bakboek →

01-11-2024 Waan je aan oma's koffietafel met chocoladesoezen, appelbeignets en kletskoppen.

Getest [149] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Knapperige spruitjes met salie en knoflook →

Spruitjes worden vaak bij de kerstdis gegeten. Deze manier van bereiden is snel en ze blijven lekker knapperig.

Getest: Omgekeerde prei-walnotentaart →

Een knapperig hartig, maar ook zoet taartje. Volledig plantaardig en lekker als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd.

Getest: Plaattaart met tomaat, kaas en pesto →

Voor plaattaarten kun je mij wakker maken. Deze is eenvoudig te maken en zeer smaakvol.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [47] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Granaatappel-negroni →

Een eenvoudige cocktail die in grote hoeveelheden te maken is.

Recept: Bloedsinaasappelpavlova →

Een meringue met een karamelachtige smaak, die het goed doet bij fris, scherp smakende bloedsinaasappels en lobbig geklopte room.

Recept: Doordeweekse chili con carne →

Dé studentenhap van schrijver Samuel Goldsmith

Lijstjes [1] →