Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Sebze

Özlem Warren

Verschijning: 13-08-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Aubergine, courgette en halloumi uit de oven

Uit: Sebze

20-08-2024 07:00 naar notities Rubriek: Getest

Hellimli Sebzeli KebapRecent verscheen 'Sebze' van Özlem Warren bij uitgeverij Good Cook. Een flinke pil met vegetarische Turkse recepten. 

Als eerste testte is het gerecht 'Hellimli Sebzeli Kebap', aubergine, courgette en halloumi uit de oven.

Dit is geen gerecht om na een werkdag nog eens te gaan maken, want je bent er best even mee bezig. Maar heb je op een vrije (mid)dag zin om lekker te koken dan is dit echt een aanrader. 

De tijd zit 'm met name in de aparte bereiding van de verschillende ingrediënten. Zo moeten aubergine en courgette eerst even in het zout, dan drooggedept een kwartier de oven in en daarna nog 10 minuten met de paprika samen en vervolgens in de uiteindelijke schaal met de saus en de halloumi nog eens een kleine drie kwartier afbakken.

Wel ontzettend de moeite waard om het recept zorgvuldig te volgen, zodat de optimale smaak aan het gerecht zit. 

Hellimli

Bij het recept vind je ook suggesties waarmee je het kunt combineren en hoe je met dit gerecht kunt variëren. Ik maakte er Turkse aardappelpuree met knoflook bij. SMULLEN!

Combinatie

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Getest: Portakallı Revani - Griesmeelcake met sinaasappel →

Een heerlijke lichte en smeuïge griesmeelcake. Lekker zoet, maar beslist niet zwaar.

Getest: Fırında Patates Paçasi - Turkse aardappelpuree met knoflook →

Zijdezachte aardappelpuree met een explosie aan smaken.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Lijstjes [1] →

Review [50] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.

Recensie: Winter →

Winter van Diana Henry biedt 120 seizoensgebonden recepten die comfort en creativiteit combineren. Het boek is praktisch, inspirerend en perfect voor de koude maanden.

Recensie: Lekker Hollands →

Lekker Hollands: gedegen klassiekers en variaties op klassiekers, maar niet veel nieuws aan de horizon.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Recept [58] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Snackbrownie →

Een klein, warm, smeuïg en chocoladerig hapje.

Recept: Gebraden kip met honing, mosterd en gekaramelliseerde ui →

Door de kip klaar te maken op gekaramelliseerde uien, krijgt het vlees extra veel smaak en blijft het sappig. De mosterd en honing geven de kip een glorieuze gouden gloed.

Recept: Tiramisu met limoncello →

Tiramisu met limoncello is een frisse variant van het klassieke dessert. Het resultaat is een romig, verfrissend en licht zuur dessert met een kleine limoncellokick.