20-08-2024 07:00 naar notities Rubriek: Getest
Recent verscheen 'Sebze' van Özlem Warren bij uitgeverij Good Cook. Een flinke pil met vegetarische Turkse recepten.
Als eerste testte is het gerecht 'Hellimli Sebzeli Kebap', aubergine, courgette en halloumi uit de oven.
Dit is geen gerecht om na een werkdag nog eens te gaan maken, want je bent er best even mee bezig. Maar heb je op een vrije (mid)dag zin om lekker te koken dan is dit echt een aanrader.
De tijd zit 'm met name in de aparte bereiding van de verschillende ingrediënten. Zo moeten aubergine en courgette eerst even in het zout, dan drooggedept een kwartier de oven in en daarna nog 10 minuten met de paprika samen en vervolgens in de uiteindelijke schaal met de saus en de halloumi nog eens een kleine drie kwartier afbakken.
Wel ontzettend de moeite waard om het recept zorgvuldig te volgen, zodat de optimale smaak aan het gerecht zit.
Bij het recept vind je ook suggesties waarmee je het kunt combineren en hoe je met dit gerecht kunt variëren. Ik maakte er Turkse aardappelpuree met knoflook bij. SMULLEN!
Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch