22-08-2024 07:00 naar notities Rubriek: Getest
Revani (griesmeelcake) is een populair dessert in Turkije. In het oostelijke Middellandse Zeegebied worden verschillende varianten griesmeelcake gemaakt en gegeten.
De textuur van griesmeelcake is korreliger dan van een bloemcake, waardoor het wat luchtiger is.
De variant uit 'Zebse' is met sinaasappel. Hele schijfjes sinaasappel worden gegaard in een sinaasappelsiroop en die worden vervolgens bovenop de cake gelegd. Of eigenlijk: onderop. De cake wordt namelijk ondersteboven gebakken. De schijfjes sinaasappel liggen op de bodem en daaroverheen giet je het beslag.
Als de cake gebakken is, giet je de afgekoelde siroop over de bovenkant (wat later de bodem wordt) en laat je de siroop rustig in de cake trekken.
Vervolgens leg je een bord over de vorm, keer je de boel om en heb je een prachtige glanzende sinaasappelbovenkant.
Mijn cake had achteraf iets langer in de oven gemoeten. het middelste deel was nog niet helemaal gaar, waardoor hij bij het snijden wat inzakte. Zonde, maar eigen schuld: ik was te ongeduldig geweest.
Doe de satéprikkertest op verschillende plekken in je cake en je weet precies of de cake gaar is of niet.
Categorieën: nagerecht, bakken zoet