Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Sebze

Özlem Warren

Verschijning: 13-08-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Portakallı Revani - Griesmeelcake met sinaasappel

Uit: Sebze

22-08-2024 07:00 naar notities Rubriek: Getest

Griesmeelcake met sinaasappelRevani (griesmeelcake) is een populair dessert in Turkije.  In het oostelijke Middellandse Zeegebied worden verschillende varianten griesmeelcake gemaakt en gegeten.

De textuur van griesmeelcake is korreliger dan van een bloemcake, waardoor het wat luchtiger is. 

De variant uit 'Zebse' is met sinaasappel. Hele schijfjes sinaasappel worden gegaard in een sinaasappelsiroop en die worden vervolgens bovenop de cake gelegd. Of eigenlijk: onderop. De cake wordt namelijk ondersteboven gebakken. De schijfjes sinaasappel liggen op de bodem en daaroverheen giet je het beslag. 

Als de cake gebakken is, giet je de afgekoelde siroop over de bovenkant (wat later de bodem wordt) en laat je de siroop rustig in de cake trekken. 

Vervolgens leg je een bord over de vorm, keer je de boel om en heb je een prachtige glanzende sinaasappelbovenkant.

Griesmeelcake

Mijn cake had achteraf iets langer in de oven gemoeten. het middelste deel was nog niet helemaal gaar, waardoor hij bij het snijden wat inzakte. Zonde, maar eigen schuld: ik was te ongeduldig geweest. 

Doe de satéprikkertest op verschillende plekken in je cake en je weet precies of de cake gaar is of niet.

Griesmeelcake

Categorieën: nagerecht, bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Getest: Fırında Patates Paçasi - Turkse aardappelpuree met knoflook →

Zijdezachte aardappelpuree met een explosie aan smaken.

Getest: Aubergine, courgette en halloumi uit de oven →

Een heerlijke combinatie van de zoutige halloumi en het zoetige van de groenten als ze geroosterd worden in de oven.

Alle blogs in de rubriek Getest [158]

Getest: Gekaramelliseerde tomatenspaghetti →

15-12-2024 Spaghetti gekookt in tomatenbouillon. Boordevol smaak en lekker knapperig.

Getest: Galette met kaas en bloemkool →

13-12-2024 Een galette is een hartige Franse taart met een knapperige deegbodem. Deze is gevuld met bloemkool en kaas. Het heeft een rustieke uitstraling door de vouwrand.

Getest: Pasta met tonijn, rucola en citroen →

12-12-2024 Supereenvoudige pasta boordevol smaak en perfect in balans.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Recept [61] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Curry met kip en aardappel →

Lekkere pittige (aan te passen naar smaak) curry met aardappel en kip

Recept: Tagliatelle met truffel →

Een verrukkelijke en zeer eenvoudige pasta met zwarte truffel

Recept: Franse uiensoep à la Cookboogle →

Uiensoep is een hartige soep van gekaramelliseerde uien, bouillon en kruiden. Geserveerd met geroosterd brood en gesmolten kaas, is het een smaakvol en vullend gerecht uit de Franse keuken.

Review [52] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Feest →

Een culinair feest voor elke gelegenheid

Recensie: Simpel en Puur voor elke dag →

Wat je dagelijks in je mond stopt, heeft zijn uitwerking op hoe je je voelt en hoe gezond je lijf is.

Recensie: Too Easy →

Makkelijk en vol van smaak: een typische Donna Hay.