Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Sebze

Özlem Warren

Verschijning: 13-08-2024

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Aubergine, courgette en halloumi uit de oven

Uit: Sebze

20-08-2024 07:00 naar notities Rubriek: Getest

Hellimli Sebzeli KebapRecent verscheen 'Sebze' van Özlem Warren bij uitgeverij Good Cook. Een flinke pil met vegetarische Turkse recepten. 

Als eerste testte is het gerecht 'Hellimli Sebzeli Kebap', aubergine, courgette en halloumi uit de oven.

Dit is geen gerecht om na een werkdag nog eens te gaan maken, want je bent er best even mee bezig. Maar heb je op een vrije (mid)dag zin om lekker te koken dan is dit echt een aanrader. 

De tijd zit 'm met name in de aparte bereiding van de verschillende ingrediënten. Zo moeten aubergine en courgette eerst even in het zout, dan drooggedept een kwartier de oven in en daarna nog 10 minuten met de paprika samen en vervolgens in de uiteindelijke schaal met de saus en de halloumi nog eens een kleine drie kwartier afbakken.

Wel ontzettend de moeite waard om het recept zorgvuldig te volgen, zodat de optimale smaak aan het gerecht zit. 

Hellimli

Bij het recept vind je ook suggesties waarmee je het kunt combineren en hoe je met dit gerecht kunt variëren. Ik maakte er Turkse aardappelpuree met knoflook bij. SMULLEN!

Combinatie

Categorieën: hoofdgerecht, vegetarisch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Sebze - Vegetarische recepten uit het hart van Turkije →

De Turkse keuken is zoveel meer dan kebab en zeker de vegetarische Turkse keuken is zeer de moeite van het ontdekken waard.

Recept: Patatesli Sodalı Börek - Börek met ui, aardappel en bruiswater van de bakplaat →

Börek gevuld met gekaramelliseerde uien en aardappelen bereid op de bakplaat.

Getest: Portakallı Revani - Griesmeelcake met sinaasappel →

Een heerlijke lichte en smeuïge griesmeelcake. Lekker zoet, maar beslist niet zwaar.

Getest: Fırında Patates Paçasi - Turkse aardappelpuree met knoflook →

Zijdezachte aardappelpuree met een explosie aan smaken.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.