Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Zilveren Lepel - Pasta

Meerdere auteurs

Verschijning: 14-08-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Ravioli met een vulling van groente en kaas

Uit: De Zilveren Lepel - Pasta

27-08-2024 07:00 naar notities Rubriek: Getest

Zelf verse pasta maken... Ja, het is een klusje. Maar oh wat zit er veel meer smaak en textuur aan dan aan gedroogde pasta. En dat het bij elkaar voegen van bloem, eieren en een snufje zout zoiets lekkers voort kan brengen, vind ik bijna magisch. Als je graag knutselt met eten en je heb even de tijd, moet je het gewoon echt eens proberen.

Ravioli

Deze ravioli komt uit de Zilveren Lepel Pasta en is heel erg lekker! Zoals voor alle Italiaanse gerechten geldt is het belangrijk dat je goede ingrediënten gebruikt en dan zijn de simpelste dingen ontzettend lekker. 

Ravioli maken is best een tijdrovend klusje. Je moet het deeg maken, dat moet even rusten, je moet het deeg vervolgens uitrollen, op maat snijden, de vulling maken, vullen, uitsnijden en koken. Een heerlijke regenachtige zondagmiddagklus.

Toprecept, zoals ik uit de Zilveren Lepel serie gewend ben.

Ravioli

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Getest: Taglierini met gerookte zalm, tomaat en roomsaus →

Weer een topper uit de Zilveren Lepel Pasta. Een perfecte smaakcombinatie van gerookte zalm en tomaten.

Getest: spaghettini met mozzarella en ansjovis →

Als je houdt van de uitgesproken smaak van ansjovis, dan is dit een recept voor jou!

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer