Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De Zilveren Lepel - Pasta

Meerdere auteurs

Verschijning: 14-08-2024

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: spaghettini met mozzarella en ansjovis

Uit: De Zilveren Lepel - Pasta

28-08-2024 21:00 naar notities Rubriek: Getest

Liefhebbers van ansjovis kunnen goed terecht in De Zilveren Lepel Pasta. In dit spaghettini gerecht speelt de ansjovissmaak de hoofdrol. 

Ansjovis is een kustvisje dat in grote scholen leeft. Toevallig had ik nog een potje staan uit Collioure, de ansjovishoofdstad van Frankrijk. Flinke, vettige filet's op grof zeezout. Heerlijk!

Spaghettini met mozzarella en ansjovis

Die filetjes moet je even ontzouten door ze een klein half uurtje in koud water te zetten en af te spoelen. Je snijdt ze heel fijn en dan gaan ze door de pasta, in dit geval met mozzarella, geklutste eidooiers en Parmezaanse kaas. Supersimpel, superlekker! 

Spaghettini

Categorieën: hoofdgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De Zilveren Lepel Pasta →

Als je één boek in je collectie zou moeten hebben, is het De Zilveren Lepel Pasta.

Recept: Rigatoni met gehaktballetjes →

Een eenvoudig te bereiden Italiaanse smaakbom.

Recept: Spaghetti Carbonara →

Iedereen kent dit gerecht, maar hoe maak je het nou op Italiaanse authentieke wijze?

Getest: Taglierini met gerookte zalm, tomaat en roomsaus →

Weer een topper uit de Zilveren Lepel Pasta. Een perfecte smaakcombinatie van gerookte zalm en tomaten.

Getest: Ravioli met een vulling van groente en kaas →

Een heerlijke zondagmiddagklus voor mensen die graag knutselen met eten: verse gevulde pasta maken.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer