Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Een ode aan salades

Alice Zaslavsky

Verschijning: 04-03-2025

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Salat Olivye

Uit: Een ode aan salades

17-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Volgens het boek is dit een salade die traditioneel wordt gegeten bij het Russisch nieuwjaar. Het is een salade die wordt gebruikt om de restjes van het kerstdiner te verwerken. Je kunt dus eigenlijk alles vervangen door alles, behalve de aardappels en de heerlijke dille-mayodressing.

Salat Olivye

In de versie in het boek zitten naast de aardappels, wortels, tuinerwtjes, augurken en eieren. Verder staat er krabvlees uit blik in het recept, maar dat is momenteel nergens te krijgen. Ik heb dit dan ook vervangen door surimi, wat ik niet persé heel lekker vind, maar in een salade kan het prima. Een andere vis uit blik kan natuurlijk ook, maar de smaak wordt dan echt heel anders en ik wilde zo dicht mogelijk bij het recept blijven.

Het is niet veel werk om deze salade te maken en je hebt ook nog eens weinig afwas omdat je al het kookwerk doet in dezelfde pan.

We hebben echt zitten smullen.

Salat Olivye

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Een ode aan salades →

Getest: Kormabloemkool met kardemomrijst →

Een volwaardige maaltijd, deze verrukkelijke salade

Recept: Gegrilde perziksalade met burrata en groene peperkorrels →

Zelfs de hardste, zieligste perzik is te redden. Smakeloze perziken worden toch nog spannend als je ze barbecuet.

Recept: Tomaten tonnato met knapperige kappertjes →

De natuurlijke zoetheid van tomaten komt nog beter tot zijn recht als je ze combineert met iets tegenovergestelds: iets zouts.

Recept: Aardbeien-rucolasalade met peperige Parmezaan →

Zoete aardbeitjes met peperige rucola en zwarte peper is een combinatie die het verdient om op tafel te worden gezet.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer