Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Een ode aan salades

Alice Zaslavsky

Verschijning: 04-03-2025

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Gegrilde perziksalade met burrata en groene peperkorrels

Uit: Een ode aan salades
Een cadeautje van: Good Cook B.V.

16-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Gegrilde perziksalade

Ingrediënten:

  • 6-8 stevige, rijpe perziken
  • 1 el extra vergine olijfolie

Groene-pepervinaigrette

  • 1 teen knoflook, gekneusd
  • 1 tl groene peperkorrels, grof gehakt
  • 2 tl wittewijnazijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl dijonmosterd 
  • 0,25 tl zeezoutvlokken
  • versgemalen zwarte peper

Puntjes op de i

  • 2-3 ballen burrata, elk ca. 120 g, uigelekt
  • klein handjevol muntblaadjes
  • 2 el fijngesneden bieslook

Bereidingswijze:

Verhit de barbecue met grillplaat of verhit een zware grillpan op matig vuur. Scheur een stuk bakpapier en aluminiumfolie af (dan blijven de perziken heel en blijft niet de helft op de grillplaat achter).

Halveer de perziken en verwijder de pitten. Bestrijk de gesneden kanten met wat olijfolie. Leg de folie op de hete grill en leg het bakpapier erbovenop. Leg de perziken op de gesneden kant op het bakpapier.

Gril 5 tot 10 minuten, tot de perziken grillstrepen krijgen en een beetje zacht worden. Keer ze om en verwarm de andere kant.

Maak intussen de dressing: doe de dressingingrediënten in een kommetje en klop tot ze goed gemengd zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper. 

Leg de perziken met de gesneden kant naar boven op een platte schaal; laat er ruimte tussen vrij voor de burrata. Haal de knoflook uit de dressing en schenk de dressing over de nog warme perziken. Verdeel de burrata erover, bestrooi met de munt en bieslook en maak af met wat zout, peper en een scheutje olijfolie.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, voorgerecht, bijgerecht, vegetarisch

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Een ode aan salades →

Getest: Kormabloemkool met kardemomrijst →

Een volwaardige maaltijd, deze verrukkelijke salade

Getest: Salat Olivye →

Een klassieke romige aardappelsalade die zich goed leent voor restverwerking

Recept: Tomaten tonnato met knapperige kappertjes →

De natuurlijke zoetheid van tomaten komt nog beter tot zijn recht als je ze combineert met iets tegenovergestelds: iets zouts.

Recept: Aardbeien-rucolasalade met peperige Parmezaan →

Zoete aardbeitjes met peperige rucola en zwarte peper is een combinatie die het verdient om op tafel te worden gezet.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →