16-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Ingrediënten:
- 6-8 stevige, rijpe perziken
- 1 el extra vergine olijfolie
Groene-pepervinaigrette
- 1 teen knoflook, gekneusd
- 1 tl groene peperkorrels, grof gehakt
- 2 tl wittewijnazijn
- 1 tl honing
- 1 tl dijonmosterd
- 0,25 tl zeezoutvlokken
- versgemalen zwarte peper
Puntjes op de i
- 2-3 ballen burrata, elk ca. 120 g, uigelekt
- klein handjevol muntblaadjes
- 2 el fijngesneden bieslook
Bereidingswijze:
Verhit de barbecue met grillplaat of verhit een zware grillpan op matig vuur. Scheur een stuk bakpapier en aluminiumfolie af (dan blijven de perziken heel en blijft niet de helft op de grillplaat achter).
Halveer de perziken en verwijder de pitten. Bestrijk de gesneden kanten met wat olijfolie. Leg de folie op de hete grill en leg het bakpapier erbovenop. Leg de perziken op de gesneden kant op het bakpapier.
Gril 5 tot 10 minuten, tot de perziken grillstrepen krijgen en een beetje zacht worden. Keer ze om en verwarm de andere kant.
Maak intussen de dressing: doe de dressingingrediënten in een kommetje en klop tot ze goed gemengd zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Leg de perziken met de gesneden kant naar boven op een platte schaal; laat er ruimte tussen vrij voor de burrata. Haal de knoflook uit de dressing en schenk de dressing over de nog warme perziken. Verdeel de burrata erover, bestrooi met de munt en bieslook en maak af met wat zout, peper en een scheutje olijfolie.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: hoofdgerecht, voorgerecht, bijgerecht, vegetarisch