14-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Ingrediënten:
- 100 gram rucola
- klein handjevol basilicumblaadjes
- 500 gram aardbeien, kroontjes verwijderd en gehalveerd
- 0,5 tl fijne suiker
- 0,5 tl zeezoutvlokken
Peperige Parmezaankant:
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 0,25 tl grof gemalen zwarte peper
Stippendressing:
- 60 ml extra vergine olijfolie
- 1 el gerijpte balsamicoazijn
Puntjes op de i:
- 125 gram minimozzarella, uitgelekt
- 0,5 salade-ui, in dunne halve maantjes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Maak het parmezaankant: strooi met je vingertoppen een dunne laag parmezaan op de beklede bakplaat en strooi er de peper over. Bak 4 tot 5 minuten, tot de kaas is gesmolten en is veranderd in een goudkleurig parmezaanlaagje. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kaas op de plaat afkoelen.
Leg de rucola en het basilicum in een kom of slacentrifuge en schenk er koud water over.
Doe de gehalveerde aardbeien in een andere kom en bestrooi met de suiker, zeezoutvlokken en wat gemalen peper. Laat 15 minuten inwerken.
Stel de salade samen: laat de rucola en het basilicum uitlekken, draai ze droog en schep de aardbeien erdoor. Leg ze op een grote platte schaal en leg de minimozzarella en salade-ui ertussen.
Maak de dressing: schenk de olijfolie in een kommetje of op een schoteltje en schenk de balsamico erbij. Roer ze door elkaar tot een stippenpatroon ontstaat en schenk de dressing over de salade.
Leg de parmezaankant op de salade zoals Eliza Doolittle’s hoed na haar transformatie in My Fair Lady.
Meteen opdienen.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: hoofdgerecht, bijgerecht