Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Een ode aan salades

Alice Zaslavsky

Verschijning: 04-03-2025

Good Cook B.V.

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Kormabloemkool met kardemomrijst

Uit: Een ode aan salades

18-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Voor deze salade bereid je de bloemkool in zijn geheel in de oven. In het recept staat goed omschreven hoe je dit het beste kunt doen. De kormapasta is echt verrukkelijk, maar heb je een andere smaakvoorkeur, dan kun je prima variëren. 

Kormabloemkool

Erbij eet je rijst (in dit geval met kardemom, geroosterde cashewnoten en rozijnen) en erover gaat een raitadressing en wat citroen(sap). 

Bij de recepten in dit boek staat niet aangegeven voor hoeveel personen het is. De hoeveelheid was voor ons (wij zijn met z'n tweeën) in ieder geval veel te veel. Wel natuurlijk een heerlijke lunch voor de volgende dag.

Het is een makkelijk te maken recept door de duidelijke beschrijving in het boek. Het is wel wat werk, dus begin op tijd. 

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Een ode aan salades →

Getest: Salat Olivye →

Een klassieke romige aardappelsalade die zich goed leent voor restverwerking

Recept: Gegrilde perziksalade met burrata en groene peperkorrels →

Zelfs de hardste, zieligste perzik is te redden. Smakeloze perziken worden toch nog spannend als je ze barbecuet.

Recept: Tomaten tonnato met knapperige kappertjes →

De natuurlijke zoetheid van tomaten komt nog beter tot zijn recht als je ze combineert met iets tegenovergestelds: iets zouts.

Recept: Aardbeien-rucolasalade met peperige Parmezaan →

Zoete aardbeitjes met peperige rucola en zwarte peper is een combinatie die het verdient om op tafel te worden gezet.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Lijstjes [1] →

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer