23-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Ik haalde een grote zak diepvries garnalen (black tigers) bij de groothandel, maar ook bij een Aziatische supermarkt kun je ze goed en goedkoper dan bij de Appie of de Jumbo krijgen. Ik heb eigenlijk altijd wel een zak in de vriezer liggen. Zo lekker!
In De Bijbel van de Vietnamese keuken vond ik een recept waarbij je de smaak haalt uit een vissaus/sojassaus karamel, die je dus van tevoren moet maken. Echt heel bijzonder! Neem wel even de tijd om de saus te maken en omdat je niet alles gebruikt in dit recept, kun je die saus vervolgens weer bij allerlei ander lekkers gebruiken.
De garanalen serveer je met rijst. Volgens het recept bestrooi je het gerecht met wat lente-ui, waarvan ik dacht dat ik het nog in de koelkast had, maar dat bleek niet het geval. Ik heb daarom wat bieslook uit de tuin gehaald en het gerecht daarmee bestrooid. Echt heerlijk! Niet persé makkelijk, maar als je rustig de tijd neemt, dan is het prima te doen.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: hoofdgerecht, vis, warm