Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De bijbel van de Vietnamese keuken

Mai Nguyen

Verschijning: 27-03-2025

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Gekaramelliseerde garnalen

Uit: De bijbel van de Vietnamese keuken

23-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Ik haalde een grote zak diepvries garnalen (black tigers) bij de groothandel, maar ook bij een Aziatische supermarkt kun je ze goed en goedkoper dan bij de Appie of de Jumbo krijgen. Ik heb eigenlijk altijd wel een zak in de vriezer liggen. Zo lekker!

In De Bijbel van de Vietnamese keuken vond ik een recept waarbij je de smaak haalt uit een vissaus/sojassaus karamel, die je dus van tevoren moet maken. Echt heel bijzonder! Neem wel even de tijd om de saus te maken en omdat je niet alles gebruikt in dit recept, kun je die saus vervolgens weer bij allerlei ander lekkers gebruiken.

Gekaramelliseerde garnalen

De garanalen serveer je met rijst. Volgens het recept bestrooi je het gerecht met wat lente-ui, waarvan ik dacht dat ik het nog in de koelkast had, maar dat bleek niet het geval. Ik heb daarom wat bieslook uit de tuin gehaald en het gerecht daarmee bestrooid. Echt heerlijk! Niet persé makkelijk, maar als je rustig de tijd neemt, dan is het prima te doen. 

Gekaramelliseerde garnalen

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, vis, warm

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De bijbel van de Vietnamese Keuken →

"In Vietnam worden recepten mondeling en van generatie op generatie doorgegeven tijdens het koken, terwijl je erbij staat"

Getest: Geroosterde kip met Chinees vijfkruidenpoeder →

De Vietnamese variant op de geroosterde kip uit de Franse keuken, op smaak gebracht met Chinese vijfkruidenpoeder.

Recept: Crème Caramel met Kokosmelk →

Uit Zuid-Vietnam

Recept: Gebakken portobello's met citroengras, kurkuma en chilipeper →

Lekker met gekookte witte rijst

Recept: Gebakken rijst met zeevruchten →

Uit de Bijbel van de Vietnamese Keuken

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recept [96] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Lijstjes [1] →