Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

De bijbel van de Vietnamese keuken

Mai Nguyen

Verschijning: 27-03-2025

Overamstel Uitgevers

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Geroosterde kip met Chinees vijfkruidenpoeder

Uit: De bijbel van de Vietnamese keuken

24-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Ken je de reclameleus met deuntje 'Kip, het meest veelzijdige stukje vlees ... kip' nog? Het is waar! Met kip kun je zoveel doen. Het heeft een vrij neutrale smaak van zichzelf en je kunt er dus iedere draai aan geven die je zelf wilt. 

In De Bijbel van de Vietnamese Keuken staat een Geroosterde kip met Chinees Vijkruidenpoeder waar ik echt mijn vingers bij heb afgelikt. 

Geroosterde Kip

En echt niet moeilijk! Je maakt de marinade en daar zet je de kippenbouten een paar uurtjes in weg om te marineren. Als je niet zo heel vaak Aziatisch kookt, dan moet je misschien wel wat ingrediënten in huis halen (vissaus, lichte sojasaus, donkere sojasaus, vijfkruidenpoeder...). Wel zijn het allemaal ingrediënten die je in de meeste supermarkten wel zal kunnen vinden. 

Als de kip de oven ingaat (2 keer drie kwartier, dus begin op tijd), maak je met de marinade een saus (inkoken met kokoswater) die waanzinnig lekker is. Ik heb er rijst bij gemaakt en een eenvoudige Oosterse komkommersalade. Echt eenvoudig, echt heel lekker!

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: hoofdgerecht, vlees, gevogelte

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: De bijbel van de Vietnamese Keuken →

"In Vietnam worden recepten mondeling en van generatie op generatie doorgegeven tijdens het koken, terwijl je erbij staat"

Getest: Gekaramelliseerde garnalen →

De zoutige zoetigheid van de saus combineert fantastisch met de smaak van garnalen

Recept: Crème Caramel met Kokosmelk →

Uit Zuid-Vietnam

Recept: Gebakken portobello's met citroengras, kurkuma en chilipeper →

Lekker met gekookte witte rijst

Recept: Gebakken rijst met zeevruchten →

Uit de Bijbel van de Vietnamese Keuken

Alle blogs in de rubriek Getest [186]

Getest: havermoutkoekjes →

14-05-2025 Getest door mijn zoon, 21 jaar oud en geen bakliefhebber

Getest: Blueberry-lemon crème brûlée →

09-05-2025 Een heerlijke variatie op het basis crème brûlée recept

Getest: Vanille kwarktaart →

08-05-2025 Met een goed basisrecept voor een vanillekwarktaart kun je eindeloos variëren.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [63] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Recensie: De bijbel van de Vietnamese Keuken →

"In Vietnam worden recepten mondeling en van generatie op generatie doorgegeven tijdens het koken, terwijl je erbij staat"

Lijstjes [1] →

Recept [91] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Madeleines →

Het basisrecept voor heerlijke madeleines (kleine schelpvormige cakejes)

Recept: No Bake Cheesecake →

Het basisrecept voor een Cheesecake die je niet hoeft te bakken.

Recept: Crème Brûlée →

Zachte custard met een knapperig suikerlaagje dat wegsmelt op je tong.