22-04-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Ingrediënten:
- 250 g kristalsuiker
- 30 ml sterke espresso
- 800 ml kokosmelk
- 10 eieren + 5 eidooiers, losgeklopt
- 1 tl vanille-extract
- sesam-pindamix (optioneel)
- 10 à 12 soufflébakjes
Verwarm de oven voor op 120 °C en vul de bakplaat voor de helft met water. Zet ook alvast de soufflébakjes klaar.
Breng in een steelpan op middelhoog vuur 175 gram suiker met de espresso en 80 milliliter water aan de kook. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Stop zodra dat het geval is met roeren en draai de pan voorzichtig rond en heen en weer om het mengsel gelijkmatig te laten karamelliseren. Kook in tot een lichtbruine karamel.
Verdeel de karamel gelijkmatig over de 10 à 12 soufflébakjes en zet opzij.
Meng in een ruime kom de resterende 75 gram suiker met de kokosmelk, losgeklopte eieren en eidooiers en het vanille-extract. Roer tot de suiker is opgelost. Schenk het mengsel door een zeef en verdeel daarna gelijkmatig over de soufflébakjes.
Plaats de gevulde soufflébakjes op de bakplaat met water en verwarm 1 uur au bain-marie in de oven. Controleer met een satéprikker of de crème caramel volledig gestold is. Laat als dat het geval is de bakjes afkoelen, plaats ze vervolgens in de koelkast en laat het minimaal 2 uur afkoelen en verder opstijven.
Snijd om de crème caramel te storten voorzichtig langs de randen van de soufflébakjes. Draai de soufflébakjes rond en check of de crème caramel loskomt. Keer de soufflébakjes om op de bordjes. Bestrooi eventueel met sesam-pindamix en serveer.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: nagerecht