09-05-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest
Crème brûlée is een zacht custardpuddinkje met een gebrand suikerlaagje. Het basisrecept uit Het complete basisbakboek vind je hier: crème brûlée. Ik testte de variatie op het basisrecept uit het boek, namelijk de blueberry-lemon crème brûlée.
Echt heel makkelijk is het niet, maar echt heel ingewikkeld is het nou ook weer niet. Je moet alleen een beetje geduld en de juiste spullen hebben. De bakjes bijvoorbeeld, die had ik nog (slechts één of twee keer eerder gebruikt, dus ik moest op speurtocht door de kelder). In het boek worden wat hogere glazen bakjes gebruik, dus er zijn zeker wel alternatieven mogelijk.
Verder moet je genoeg ruimte hebben in je oven om de bakjes met hun 'voetjes' in het water in een braadslee te kunnen bakken. En voor gebrande suikerlaag is een brandertje eigenlijk onontbeerlijk. Het kan ook onder de grill in je oven, maar het resultaat is lang zo mooi niet en minder goed onder controle te houden.
Het resultaat is een heerlijk dessert dat je met een lepeltje open moet breken om al het lekkers vervolgens op te lepelen.
De toevoeging van de blauwe bessencompote maakt het wat frisser en dat vind ik een hele lekkere toevoeging.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: nagerecht, bakken zoet