Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Getest

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Laura's Bakery Het complete Basisbakboek

Laura Kieft

Verschijning: 08-04-2025

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Getest: Blueberry-lemon crème brûlée

Uit: Laura's Bakery Het complete Basisbakboek

09-05-2025 08:00 naar notities Rubriek: Getest

Crème brûlée is een zacht custardpuddinkje met een gebrand suikerlaagje. Het basisrecept uit Het complete basisbakboek vind je hier: crème brûlée. Ik testte de variatie op het basisrecept uit het boek, namelijk de blueberry-lemon crème brûlée. 

BlueberryCremeBrulee

Echt heel makkelijk is het niet, maar echt heel ingewikkeld is het nou ook weer niet. Je moet alleen een beetje geduld en de juiste spullen hebben. De bakjes bijvoorbeeld, die had ik nog (slechts één of twee keer eerder gebruikt, dus ik moest op speurtocht door de kelder). In het boek worden wat hogere glazen bakjes gebruik, dus er zijn zeker wel alternatieven mogelijk.

Verder moet je genoeg ruimte hebben in je oven om de bakjes met hun 'voetjes' in het water in een braadslee te kunnen bakken. En voor gebrande suikerlaag is een brandertje eigenlijk onontbeerlijk. Het kan ook onder de grill in je oven, maar het resultaat is lang zo mooi niet en minder goed onder controle te houden.

Blueberry-lemonCremeBrulee

Het resultaat is een heerlijk dessert dat je met een lepeltje open moet breken om al het lekkers vervolgens op te lepelen.

Bberrycremebrulee

De toevoeging van de blauwe bessencompote maakt het wat frisser en dat vind ik een hele lekkere toevoeging. 

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: nagerecht, bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Getest: havermoutkoekjes →

Getest door mijn zoon, 21 jaar oud en geen bakliefhebber

Getest: Vanille kwarktaart →

Met een goed basisrecept voor een vanillekwarktaart kun je eindeloos variëren.

Recept: Madeleines →

Het basisrecept voor heerlijke madeleines (kleine schelpvormige cakejes)

Recept: No Bake Cheesecake →

Het basisrecept voor een Cheesecake die je niet hoeft te bakken.

Recept: Crème Brûlée →

Zachte custard met een knapperig suikerlaagje dat wegsmelt op je tong.

Alle blogs in de rubriek Getest [189]

Getest: Gegrilde zalm en groenten met miso en gesmolten boter →

21-05-2025 Een comfortfoodklassieker uit Hokkaido

Getest: Jerky van zalm →

20-05-2025 Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

19-05-2025 Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →

Recept [94] →

Soms maakt Cookboogle zelf recepten. Die delen we hier.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Recept: Griekse yoghurtijs uit de Ninja Creami →

Heerlijk romig ijs, zonder ei, uit de Ninja Creami

Recept: Boters met een smaakje →

Een aantal van de favoriete boters van de auteur van Hokkaido

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.