Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Laura's Bakery Het complete Basisbakboek

Laura Kieft

Verschijning: 08-04-2025

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Madeleines

Uit: Laura's Bakery Het complete Basisbakboek
Een cadeautje van: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

07-05-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 24 stuks

Madeleines

Ingrediënten:

  • 2 eieren
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem, gezeefd
  • 125 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 1,5 tl vanille-extract
  • snuf zout
  • Madeleine bakvorm

Bereidingswijze:

Klop eieren en suiker in enkele minuten tot een zeer schuimig mengsel.

Spatel bloem en boter in delen door het mengsel. Voeg als laatste vanille-extract en zout toe, spatel tot dit is opgenomen. Zet het beslag 2 uur in de koelkast voordat je verder gaat.

Vet de madeleinevorm in en bestuif met bloem. Schep het beslag in de vormpjes.  

Bak in 8-10 minuten op 200°C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  
BEWAREN
In een afgesloten verpakking 3 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.

TIP
Geen madeleinevorm in huis? Je kunt ze ook in een cupcakevorm bakken, de andere vorm maakt ze niet minder lekker.


Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Getest: havermoutkoekjes →

Getest door mijn zoon, 21 jaar oud en geen bakliefhebber

Getest: Blueberry-lemon crème brûlée →

Een heerlijke variatie op het basis crème brûlée recept

Getest: Vanille kwarktaart →

Met een goed basisrecept voor een vanillekwarktaart kun je eindeloos variëren.

Recept: No Bake Cheesecake →

Het basisrecept voor een Cheesecake die je niet hoeft te bakken.

Recept: Crème Brûlée →

Zachte custard met een knapperig suikerlaagje dat wegsmelt op je tong.

Alle blogs in de rubriek Recept [94]

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Recept: Griekse yoghurtijs uit de Ninja Creami →

30-05-2025 Heerlijk romig ijs, zonder ei, uit de Ninja Creami

Recept: Boters met een smaakje →

18-05-2025 Een aantal van de favoriete boters van de auteur van Hokkaido

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Lijstjes [1] →

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep