Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Laura's Bakery Het complete Basisbakboek

Laura Kieft

Verschijning: 08-04-2025

Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: No Bake Cheesecake

Uit: Laura's Bakery Het complete Basisbakboek
Een cadeautje van: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

06-05-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept

Voor 12 stukjes

Cheesecake

Ingrediënten voor de bodem:

  • 150 gram Digestive koekjes
  • 80 gram ongezouten roomboter

Ingrediënten voor de cheesecake:

  • 6 blaadjes gelatine
  • 400 gram roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 2 tl vanillepasta 
  • 250 ml slagroom
  • rood fruit ter decoratie

Bereidingswijze:

Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water.

Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en voeg de koekkruimels hieraan toe. Roer goed door elkaar en stort het mengsel in de met bakpapier beklede  bakvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast. 

Mix roomkaas, suiker en vanillepasta tot een romig mengsel. Giet 200 ml van de slagroom bij het roomkaasmengsel terwijl je blijft mixen. Mix zo’n 2 minuten goed door.

Verwarm de resterende 50 ml slagroom in een pannetje tot het lauwwarm is. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer door tot deze zijn opgelost.

Voeg het gelatinemengsel toe aan het cheesecake beslag en mix door tot dit volledig is opgenomen. Giet het mengsel op de koekbodem, strijk de bovenkant glad. 

Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Versier de taart voor serveren met het fruit.

BEWAREN
Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.

Bekijk het inkijkexemplaar bij...

Categorieën: nagerecht, bakken zoet

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Getest: havermoutkoekjes →

Getest door mijn zoon, 21 jaar oud en geen bakliefhebber

Getest: Blueberry-lemon crème brûlée →

Een heerlijke variatie op het basis crème brûlée recept

Getest: Vanille kwarktaart →

Met een goed basisrecept voor een vanillekwarktaart kun je eindeloos variëren.

Recept: Madeleines →

Het basisrecept voor heerlijke madeleines (kleine schelpvormige cakejes)

Recept: Crème Brûlée →

Zachte custard met een knapperig suikerlaagje dat wegsmelt op je tong.

Alle blogs in de rubriek Recept [94]

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Recept: Griekse yoghurtijs uit de Ninja Creami →

30-05-2025 Heerlijk romig ijs, zonder ei, uit de Ninja Creami

Recept: Boters met een smaakje →

18-05-2025 Een aantal van de favoriete boters van de auteur van Hokkaido

Lijstjes [1] →

Aangekondigd [5] →

De nieuwste kookboeken, zelfs al voor ze bij de drukker liggen.

Aangekondigd: november 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in november 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: oktober 2024 →

Wat komt er allemaal op de kookboekenmarkt in oktober 2024? Lees het hier!

Aangekondigd: september 2024 →

Naar welke titels kijken we bij Cookboogle uit in september 2024?

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep