06-05-2025 08:00 naar notities Rubriek: Recept
Voor 12 stukjes
Ingrediënten voor de bodem:
- 150 gram Digestive koekjes
- 80 gram ongezouten roomboter
Ingrediënten voor de cheesecake:
- 6 blaadjes gelatine
- 400 gram roomkaas
- 50 gram suiker
- 2 tl vanillepasta
- 250 ml slagroom
- rood fruit ter decoratie
Bereidingswijze:
Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water.
Maal de koekjes fijn. Smelt de boter en voeg de koekkruimels hieraan toe. Roer goed door elkaar en stort het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm. Druk stevig aan en zet in de koelkast.
Mix roomkaas, suiker en vanillepasta tot een romig mengsel. Giet 200 ml van de slagroom bij het roomkaasmengsel terwijl je blijft mixen. Mix zo’n 2 minuten goed door.
Verwarm de resterende 50 ml slagroom in een pannetje tot het lauwwarm is. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer door tot deze zijn opgelost.
Voeg het gelatinemengsel toe aan het cheesecake beslag en mix door tot dit volledig is opgenomen. Giet het mengsel op de koekbodem, strijk de bovenkant glad.
Zet de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Versier de taart voor serveren met het fruit.
BEWAREN
Afgedekt in de koelkast 2-3 dagen houdbaar, in de vriezer tot 3 maanden.
Bekijk het inkijkexemplaar bij...
Categorieën: nagerecht, bakken zoet