Uit de keuken van Cookboogle | Rubriek: Recept

Cookboogle test, beproeft en reviewt recepten en publicaties

Het groene kookboek

Rukmini Iyer

Verschijning: 12-06-2024

HarperCollins Holland

Eenvoudig te bestellen bij:

Recept: Krokant gebakken ravioli met zure room dip

Uit: Het groene kookboek
Een cadeautje van: HarperCollins Holland

27-06-2024 07:25 naar notities Rubriek: Recept

Voor 4 personen om te delen

Voorbereiding 5 minuten

Bereiding 12 tot 16 minuten

Ravioli

  • 250 g kant-en-klare verse ravioli (bijv. spinazie of kaas en tomaat)
  • 11⁄2 el olijfolie
  • snufje zeezoutvlokken
  • handvol geraspte vegetarische 
  • Parmezaanse kaas 
Voor de dip
  • 150 ml zure room
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • zeezoutvlokken, naar smaak 

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht of 200 °C elektrisch. Leg de ravioli in een met bakpapier beklede braadslede of op een bakplaat die groot genoeg is om alles er in één laag in te doen; haal deegkussentjes die aan elkaar vast- zitten voorzichtig los. Sprenkel dan de olijfolie erover, bestrooi met zeezout en meng voorzichtig met je handen zodat alles met een dun laagje olie bedekt is. 

Bestrooi met de Parmezaanse kaas en bak 15 minuten tot de ravioli eruitziet als krokante, goudbruine ‘planeetjes’ (controleer na 12 minuten en zet zo nodig nog 3-4 minuten terug in de oven).

Meng intussen de zure room en bieslook in een kom en breng op smaak met zeezout.

Serveer de deegkussentjes binnen 5 minuten – ze zijn het lekkerst als ze warm zijn. Je kunt ze ook van tevoren maken en vlak voor het opdienen nog even in een hete oven opwarmen.

alle recepten → Zet op to-cook lijst notities hierbij →

Meer uit deze publicatie:

Recensie: Het Groene Kookboek →

Minimale inspanning, maximaal resultaat. Dit boek maakt het waar!

Getest: Paneercurry met spinazie →

Als je mensen wilt verrassen met een bijzondere dis en geen uren hebt om in de keuken te staan, is dit echt een aanrader. 

Getest: Alles-in-één-orzo →

Als de titel van het boek zegt: Minimale inspanning, Maximaal resultaat, ben ik al om. Een ovenschaal vol lekker en gezond eten.

Getest: Doperwt-dragon-roomkaastaart →

Ideale maaltijd voor een drukke doordeweekse dag. De taart zo in een zucht en een vloek in elkaar en de oven doet het werk.

Getest: Ultieme chili met walnoten & chocolade →

Een heerlijke vegetarische chili met pure chocolade, die echt een extra laag toevoegt aan de smaak.

Alle blogs in de rubriek Recept [96]

Recept: Hartige clafoutis met kerstomaten en parmezaan →

13-08-2025 Clafoutis is Frans gebak, maar dit een is hartige versie die je heel goed als maaltijd kunt eten.

Pizza die nooit faalt →

21-06-2025 Pizza: deeg, saus, beleg, simpel.

Recept: Courgette - zalm rolletjes →

02-06-2025 Heerlijke ovenschotel voor de lente/zomer

Review [64] →

Vers van de pers, bekeken, getest en hier uitgebreid besproken.

Recensie: Hokkaido →

Recepten uit Noord-Japan, van het land en uit de zee

Recensie: Het complete basisbakboek →

Goede basis bakrecepten met heerlijke variaties daarop voor de thuisbakker

Recensie: Broodjes van Sam en Joris →

Goed brood transformeren in een topgerecht is iets wat echt iedereen kan, elke dag weer.

Getest [189] →

Recepten uit een kookboek uitgetest en besproken.

Getest: Jerky van zalm →

Saketoba (jerky van zalm) is tegenwoordig een populaire snack, maar het begon als een belangrijke manier om zalm te conserveren

Getest: Maissoep →

Een heerlijke zoetige en volle maaltijdsoep

Lijstjes [1] →